Ataşehirli Gençler Gönüllü Gençlik Kampında

11.9.2011

Ataşehir Belediyesi ilçede yaşayan gençlerin Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı’na katılmasını sağladı.

Ataşehir ve Adalar belediyeleri ile
Uluslararası Gençlik Servisleri Merkezi işbirliği ile 15-29 Ağustos tarihleri arasında Büyükada da gerçekleştirilen Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı’na Almanya, İtalya, Fransa, Finlandiya, Kırgızistan, Polonya, Sirbistan, Hırvatistan, Vietnam gibi farklı ülkelerden gençlerin yanı sıra Ataşehirli gençler de katıldı.

Kamp süresince sosyal ve sanatsal etkinlikler gerçekleştiren dünya gençliği
Adalar’da bulunan çocuk parklarını onarıp, parkların çevre düzenlemelerini iyileştirdi. Ataşehir Belediyesi`nin desteğiyle Gönüllü Gençlik Kampı katılımcıları ile bir araya gelen Ataşehirli gençler Heybeliada Metin Sülüş Parkı’nı birlikte onardılar ve Ruhban Okulunu  ziyaret ettiler. İran asıllı yönetmen Baharbei Mianji`nin yönetiminde gerçekleştirilen origami çalışmasına katıldılar. İstanbul’un tarihi mekânlarını gezen gençler, Ataşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’nde yer alan sanat atölyesinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. ATAMEM’de gençleri karşılayan Ozan Aslan yönetimindeki Ataşehir Belediyesi Perküsyon Topluluğu önce Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı katılımcılarına Türk müziğinde kullanılan vurmalı sazları tanıttı. Ayrıca 6 kişilik gruplar halinde sahneye çıkan gençler farklı vurmalı saçları deneyerek temel ritmleri denediler.