ATAŞEHİRLİ GENÇ KEMAN VİRTÜÖZÜ: ÇINAR ŞAHİNOĞLU'NUN MÜZİK SERÜVENİ

5.7.2024

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası'nın parlak yıldızı Çınar Şahinoğlu, kemanla geçen sekiz yıllık yolculuğunu ve orkestrada edindiği unutulmaz deneyimleri paylaştı.

Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı yaşamın içinden hikâyeleri anlatan “Bizim Hikayemiz” programının ikinci konuğu Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan 17 yaşındaki Çınar Şahinoğlu oldu.

Sekiz yıldır keman çalan Çınar Şahinoğlu, kendi ifadesiyle müziğe olan tutkusunun çok küçük yaşlarda başladığını belirtiyor. Şahinoğlu, Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası'na keman öğretmeninin teşvikiyle katıldığını ve beş yıldır bu orkestrada büyük zevkle müzisyenlik yaptığını ifade ediyor.

Güzel sanatlar lisesinden mezun olan Şahinoğlu, orkestranın kendisine kattığı değerleri şu sözlerle anlatıyor;

“Küçük yaşlardan beri müziğe tutkum var. Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası'nı keman öğretmenim sayesinde keşfettim. Seçmelere katıldım ve orkestraya kabul edildim. Şimdi ise beş yıldır bu harika ekiple birlikte çalıyorum.

Orkestramızın içindeki sıcaklık ve samimiyet gerçekten beni etkiliyor. Burada yıllardır tanıdığım ve çok yakın olduğum dostlar edindim. Birlikte müzik yapmak ve yeni şeyler üretmek beni gerçekten mutlu ediyor. Konserlerimiz de her zaman çok keyifli geçiyor.”

“Orkestra Sayesinde Almanya’da Konserler Veriyoruz”

Gençlik Senfoni Orkestrası’nın Almanya ile kurduğu değişim projelerinden bahseden Şahinoğlu; farklı kültürlerle tanışmanın çok değerli olduğunu şu sözlerle ifade ediyor:

 “Almanya değişim projemiz oluyor, her yıl bir kere gidiyoruz. İlk önce oradaki yaşıtlarımız olan müzisyen adayları ile şefleri birlikte ülkemize geliyor. Sonrasında Alman orkestra şefleri bizimle birlikte farklı eserler çalışıyor. Bizim orkestra şeflerimiz ise Almanya’dan gelen müzisyen adaylarıyla farklı eserler çalışıyor. Bu şekilde farklı kültürler ve farklı müzik deneyimleri birleşerek ortaya çok güzel bir konser çıkıyor. Daha sonrasında ise biz Almanya’ya giderek, onların okullarında, konser salonlarında aynı şekilde çalışıp konserler veriyoruz. Almanya’ya gitme fırsatı bularak, farklı kültürler tanımak, farklı müzikleri dinlemek, çalışmak, yeni şeyler keşfetmek, yiyip içmek, o kadar zevkli bir deneyim ki…  Ve bu deneyimi arkadaşlarımızla, hocalarımızla, yaşamak tarifsiz bir duygu diyebilirim.”

“Orkestra, Benim İçin Sadece Bir Müzik Grubu Değil, Adeta Bir Aile Gibi”

Müzik yapmanın ve yeni eserler üretmenin mutluluğunu yaşayan Çınar Şahinoğlu, yıllar içinde orkestrada tanıştığı insanların, en yakın arkadaşları ve dostları olduğunu neşeli yüzüyle ifade ediyor ve şu sözleri dile getiriyor:

“Güzel sanatlar lisesinden mezun oldum. Okul bana birçok şey kattı ama orkestrada geçirdiğim zamanların benim için müzikalite, kemancılık ve sosyal ilişkiler açısından daha değerli olduğunu düşünüyorum. Orkestra, benim için sadece bir müzik grubu değil, adeta bir aile gibi.”

 “Burada Asla Unutamayacağım Anılarım Var”

Geleceğe dair planlarını anlatan Şahinoğlu, orkestrada uzun süre daha kalmak istediğini belirterek, genç müzisyenlerin yetişmesine katkıda bulunmayı kendine amaç ediniyor.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nın hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çınar Şahinoğlu orkestra ile ilgili duygularına şu ifadelerle açıklıyor:

 “Gelecekte de bu orkestrada kalmaya devam etmek istiyorum. Burada çalmak, benim için bir yaşam tarzı haline geldi diyebilirim. Her ne kadar zamanla yerimi genç müzisyenlere bıraksam da, Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası benim için daima bir ev gibi kalacak. Burada yaşadığım anıları ve paylaştığım konserleri asla unutmayacağım. Her şey için çok teşekkür ederim.”