ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLARIN SANAT DOLU GÜNÜ

26.1.2017

Ataevi TEOG öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde “Sanatçı ve Zamanı” sergisini gezdi.

İstanbul Modern’i ziyaret eden öğrenciler, “Sanatçı ve Zamanı” adlı koleksiyon sergisi hakkında bilgi alarak keyifli dakikalar geçirdiler.

İstanbul Modern’deki “Sanatçı ve Zamanı” adlı koleksiyon sergisinde sanatçıların zaman fikri etrafında birey olarak kendilerini ve çalışmalarını nasıl konumlandırdıklarına dair müze rehberlerinden bilgiler alan öğrenciler, bir sanat eserinin nasıl yorumlanması gerektiği konusunda bilgi sahibi oldular.

Öğrenciler İstanbul Modern’in yaratıcı öğrenme ortamında atölye çalışmalarına katılarak etkinliği tamamladı.

Ataşehir Belediyesi tarafından belirli zaman periyotlarında düzenlenen sanat dolu geziler sayesinde, çocukların var olan yeteneklerini ortaya çıkarmaları, kendilerini özgürce ifade etmeleri ve sanatsal alanda estetik duygularını geliştirmeleri amaçlanıyor.

Öğrenciler bu gezilerde gözlem yapma, merak duygularını giderme, çevre ile iletişim kurma, arkadaşlarla iş birliği yapma, grupla beraber çalışma ve bunun gibi daha birçok önemli deneyimlere sahip oluyor.