Ataşehirli çocuklardan Başkan İlgezdi’ye ziyaret

20.11.2014

Ataşehirli çocuklar 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi ziyaret ettiler.

Ataşehir’de eğitim ve öğretim veren Hasan Leyli Ortaokulu, Cemile Besler Ortaokulu, Şehit Öğretmen Mehmet Fidan Ortaokulu, Mustafa Öncel Ortaokulu, Fetih İMKB Ortaokulu, Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu, Ali Nihat Tarlan Ortaokulu ve Ataşehir Belediyesi Ataevi Sosyal Hizmet Merkezlerinden gelen 160 öğrenci, çocuk haklarını dile getirdiler.

“Çocukça Yaşamak İstiyorum”, “Çocukluk Hakkımız Söke Söze Alırız”, “Sokakta Oynamak Hakkımız”, “Çocukluk Hakkımı Koruyacağım”, “Eğitim Çocuğa Verilecek En Güzel Hediyedir”, “Oyun Hakkımız Engellenemez”, “Gelecek Demek Çocuk, Çocuk Demek Gelecek Demektir”, “Her Çocuk Hakkını Bilmeli”, “Ben de Varım”, “Çocuk Aklı Değil, Çocuk Hakkı” yazılı dövizlerle öğretmenleri eşliğinde Ataşehir Belediyesi’ne gelen çocukları Başkan Battal İlgezdi karşıladı.

Ataşehirli çocuklar, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile sahip oldukları hakların yanı sıra Ataşehir Belediyesi’nden kendileri için bekledikleri hizmetleri Başkan İlgezdi’den talep ettiler.

Tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanan 20 Kasım’da, çocuk haklarını dile getiren dövizlerle ziyarete gelen çocuklar, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den; park ve oynama alanlarının çoğaltılmasını, okullarındaki yetersiz tiyatro ve konferans salonlarının yenilenmesini, okullarının ağaçlandırılmasını ve boyanmasını istediler. Başkan İlgezdi de talepleri alarak okul müdürleri ile iletişime geçeceklerini belirtti.

Başkan İlgezdi, elindeki “5 yıl sonra adayım, koltuğunu alayım” yazılı dövizle gelecekte Belediye Başkanı olmak isteyen öğrenciye de konuşma yaptırdı. Başkan adayı Servet Demir isimli 12 yaşındaki öğrenci, arkadaşlarına yeni park ve oyun alanları yapma ile bilgisayar ve hediye vaadinde bulundu.

Ataşehir’li Öğrenciler Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Lale Ekti

Ataşehir’de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen bir diğer etkinlikte Doğa Koleji öğrencileri Ataşehir Parkı’na lale ektiler.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen ve Doğa Koleji Öğretmenleri ile öğrencilerinin katıldığı programda, öğrenciler günün anlam ve önemine yönelik sunumlar ile kısa film gösterileri hazırladılar.

Daha sonra ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticileri hep birlikte Ataşehir Parkı’nda belirlenen alana lale soğanları ektiler.