Ataşehirli Çocuklar Yaz Atölyelerinde yeteneklerini sergiliyor

17.7.2014

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği yaz atölye çalışmaları; ATAMEM, Kayışdağı Lions, İnönü, Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca, 30 Ağustos ve Aşık Veysel Ataevi Sosyal Hizmet merkezlerinde devam ediyor.

07-13 yaş arasındaki çocukların katıldığı ve 29 Ağustos’a kadar devam edecek çalışmalar kapsamında; Müzik, Resim, Heykel, Dans, Drama, Halk oyunları, Perküsyon, Satranç, Mucitler, Becerikli Eller, Akıl ve Zekâ oyunları branşlarında atölye çalışmaları yapılıyor. 

Müzik: Atölye kapsamında atık malzemelerden enstrüman yapımı ve çalımı, koro ve toplu ses çalışmaları yer alıyor.

Resim: Atölye kapsamında doku, baskı, ressamdan kopya, lave tekniği, mask boyama, sulu boya ve pastel boya çalışmaları yapılıyor.

Heykel: Malzeme bilgisi, çamurla tanışma, form bilgisi (heykelde ışık, gölge, hacim vs vs) yer alıyor.

Dans: Temel dans figürlerinin çalışıldığı atölyede çeşitli Latin danslarından uygulamalar yapılıyor.

Halk Oyunları: Tüm yörelerden temel halk oyunları figür çalışmaları ile halk oyunları ile tanışan çocuklara iki yöre öğretilmesi hedefleniyor.

Drama: Tanışma oyunları, dikkat oyunları, düşünme oyunları ve eleştirme oyunları yer alıyor.

Perküsyon: Nota eğitimi, enstrüman ile tanışma, temel vuruş teknikleri ve toplu çalma etütleri yapılıyor.

Satranç: Satranç tarihi, taşları tanıma, hamleler ve geliştirici teknik çalışmalar yer alıyor.

Mucitler Atölyesi: Yaş gruplarına göre deneyler ve uzayla ilgili bilgilendirme ile film gösterimleri yapılıyor.

Akıl ve Zeka Oyunları: Çocuğun IQ’suna  civarında etki edecek akıl ve zeka oyunları ile 8 haftalık bir eğitim yapılıyor. Oyunlar grupların yaş ve seviyelerine göre belirleniyor.

Eğitim Seminerleri: Alanında uzman psikologlar tarafından belirlenen konular ile çocuklara “Çocuk Hakları ve Cinsel istismar” ile ilgili bilgilendirmede bulunuluyor.

Geziler: Öğretmenler tarafından belirlenen ses kayıt stüdyolarına ve enstrüman yapım atölyelerine geziler düzenlenerek; öğrencilerin kayıt aşamalarını ve enstrümanların yapım aşamalarını yerinde görmeleri sağlanıyor.