ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLAR İÇİN SANAT ZAMANI

8.6.2017

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri Yaz Sanat Okulu’nun kayıtları 12 Haziran’da başlıyor.

Yaz Sanat Okulu, daha çok çocuğa ulaşabilmek için 3 Temmuz–28 Temmuz 2017 ve 31 Temmuz–25 Ağustos 2017 tarihleri arasında, iki dönem faaliyet gösterecek.

Bu yıl eşzamanlı eğitim verilecek merkezler ise şöyle: ATAMEM, Yenisahra ATAMEM, Mustafa Kemal Ataevi, İnönü Ataevi, Kayışdağı Lions Ataevi, Ferhatpaşa Ataevi, Aşık Veysel Ataevi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi, İçerenköy Sanat Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi.

Kayıtlar 12 Haziran Pazartesi gününden itibaren, derslerin de verileceği bu birimlerde yapılmaya başlayacak.

Yaz Sanat Okulu’nda 7-12 yaş arası çocuklar için; Hayal Atölyesi’nin yanısıra İngilizce oyunlar, dans, ritm, drama, koro, cup song, dans song, temel müzik eğitimi, resim, eğlenelim öğrenelim, halk oyunları, satranç, akıl zekâ atölyesi, enstrüman yapım atölyesi sınıfları bulunacak.

 

YAZ OKULU DERS İÇERİĞİ

Temel Müzik Eğitimi

Bir çok alanda olduğu gibi müzikte de temel eğitim oldukça önemlidir. Müziğe giriş, nota bilgisi ve anahtarları öğrenmekle başlanıp, vuruşlar ve küçük ritm kalıplarıyla devam edilir. “Porte Şatosu’nun Esrarı” isimli hikâyemizle küçük guruplarla olan dersimizi destekleyeceğiz. Bu hikâyede notaların isimleri ve porte üzerindeki yerleri çocukların akıllarında kalabilecek şekilde tasarlandığı için öğrenmeyi hızlandıracaktır. Hikâyenin canlandırılmasıyla da ders daha eğlenceli hale getirilecektir. Büyük guruplarımızla da çeşitli materyallerle dersimizi gerçekleştireceğiz.

Halk Oyunları

Bu çalışmada çocukların oyun ve etkinlik anlamında birikim kazanmaları, ritm kulağının gelişmesi, yörelerimizin kültürlerini ve halk oyunlarını geleneklerine uygun olarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

Cup Song

Seçilen bir şarkıya, belirlenen ritmlerle eşlik çalışmaları yapılır. Şarkı fonda çalarken bardakların bir bölümü devreye girer. Sonra aynı işlem öğrencilerin tamamı uygulamaya başlayana kadar devam eder.

Dans (Cup Song)

Seçilen şarkının ritmlerine uygun dans adımları öğrenilerek, arkada olan koro ve cup song ekibine eşlik edilir. Sonra aynı işlem öğrencilerin tamamı uygulamaya başlayana kadar devam eder.

 Enstrüman Yapım Atölyesi

Amacımız çocukların müziğe olan ilgisini artırarak ritm duygusunun farkındalığını sağlamak, böylelikle kulak gelişimine katkıda bulunmaktır. El becerilerinin gelişimini sağlayıp yapılan enstrümanlarla ritmik çalışmalar yapmaktır.

Resim

Bu yaz resim dersinde çocuklarla özgün ve sanatsal tasarımlar yaparak; özgüveni gelişmiş, yaratıcı, üretken, eleştirel bakış acısına sahip öğrenciler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Çocuklarımız karışık teknikle yapılan resimler ve ünlü ressamlarımızdan yapacağımız çalışmalarla konuyla ilgili eskizini çizer, devamında temayı görsel sanat çalışmasına dönüştürür.

Koro

İletişim ve şarkılar yoluyla bütüncül öğrenme düzeyini artırmak genel amaçtır. Koro;  çocukların şarkı söyleme becerilerinin artırılması ile kültürel, toplumsal,  müzikal ve akademik alanlarda çok daha uyumlu ve başarılı olmalarını destekler.

Drama

Amacımız; çocuklarda özgüven,  sevgi, saygı, empati yeteneği, motor gelişimi, el-göz koordinasyonu, grup bilinci ve yaratıcı düşünmeyi geliştirmektir. Aynı zamanda birey olduklarını fark etmelerini sağlayıp, toplum bilincini kavratmaktır.

İngilizce Oyun

İngilizce Oyun Atölyesi’ndeki amacımız; çocuklarımıza oyun ve etkinliklerle yabancı dili eğlenirken öğretmek, kelime haznelerine yeni kelime ve kalıplar katmak, hem bireysel hem de grup halinde çalıştırarak farklı içerikler üretmelerini sağlamalarına yardımcı olmaktır..

Hayal Atölyesi

Hayal Atölyesi’nde çocukların hayal güçlerinden faydalanarak; betimleme çalışmaları, hikâye tamamlama, deyimler, hızlı okuma çalışmaları ve eğitici oyunlar ile özgüvenlerini geliştirmeyi, kendini ifade etme becerisi kazandırmayı, düzgün ve anlamlı cümleler kurma becerisini artırmayı hedeflemekteyiz. Bütün bu hedeflerimizi çocukları sıkmadan, eğlendirerek yapmayı planlamaktayız.

Eğlenelim Öğrenelim

Eğlenelim Öğrenelim Atölyesi’nde ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrenciler hem eğlenecek hem de kendi kendilerine öğrenme imkânı edinecekler. Eğlenirken küçük kas becerileri gelişecek, paylaşmayı öğrenecek,  motivasyonunu artıracak, arkadaş grubu ile birlikte öğrenmeyi deneyimleyecek ve yarım kalmış bir iş tamamlayıp üretmenin zevkine varacaklar.

Ritm

Derslerde perküsyon enstrümanlarını kullanarak poliritmik ve monoritmik olarak çeşitli kompozisyonlar uygulanmaya çalışılacak. Kazanım olarak; odaklanma, problem çözme yetisi, psiko motor gelişim gibi yönler de öğrencileri destekler ve birlikte hareket etme yetisini geliştirir.