Ataşehirli Çocuklar El Ele Verecek Mikropları Yenecek

13.10.2010

Ataşehir Belediyesi, UNİCEF tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’nde Ataşehir’deki çocukları mikroplara karşı bilinçlendiriyor.

Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Dünya El Yıkama Günü’nü kutluyor. Ataşehir’deki 35 ilköğretim okulu ve anaokullarında eğitim alan çocuklara el yıkamayı özendirmek amacıyla mikroplardan korunma temalı çizgi filmler ve slaytlar izletilecek, müzik dinletilecek. Anaokulu ve ilköğretim okulu 1-2-3. sınıf öğrencilerine kadar verilecek bilgilendirme eğitimleri de bir ay kadar sürecek.

Her öğrenciye el yıkama karnesi verilecek çalışmalarda yaklaşık 40 bin veliye ulaşılması amaçlanıyor. Bir günde sabit 5 öğüne ayrılan zamanlarda ellerini yıkayan öğrenciler bir haftalık karnelerini başarı ile dolduracaklar. Bu öğrencilere Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş imzalı “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü El Yıkama Sertifikası” verilecek. 

Bu çalışmalarda çocukların hastalıklardan korunması amacıyla; su, sabun ve ellerini birbirine kardeş görmeleri için kampanyanın sloganını da “Su, sabun ve eller, el ele verdik mikropları yendik” oluşturuyor. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) önderliğinde, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kişisel temizliğin önemine değinilen bu günde, Ataşehir Belediyesi ilçedeki çocuklara el yıkama eğitimi verecek.