Ataşehirli Anneler Çocuğunu Keşfediyor

22.3.2010

Ataşehir Belediyesi ile Yetgeder (Özel Yetenekleri Keşfetme ve Geliştirme Derneği) tarafından Aşık Veysel Ata Evi’nde düzenlenen “Çocuğumu Keşfediyorum” eğitimleri başladı. Talebin yoğun olduğu eğitimlerde uzmanlar ailelere çocuklarının içindeki yeteneği nasıl keşfedecekleri ve onları yetenekleri doğrultusunda nasıl yönlendireceklerine ilişkin bilgiler veriliyor. Daha öncede Ataşehir’deki ilköğretim okullarında benzer eğitimler verdiklerini söyleyen Yetgeder Başkanı Ayşen Ertürkler, “Üç gün sürecek olan eğitimlerimizde ailelere çocuklarını keşfetmeyi öğreteceğiz. Aile çocuğunu keşfederek, onun yetenekleri doğrultusunda bir eğitim almasını sağlayacak. Çocuklarımızın doğru yönlendirilmesi için gerekli olan bir eğitim gerçekleştiriyoruz. Derslerimizde; çocukların liderlik yönünün geliştirilmesi, sorumluk duygusunun aşılanması, iletişim becerilerinin, öz saygı ve özdenetim yönlerinin gelişmesi gibi eğitimler veriyoruz” dedi. Eğitimlerin ilk gününe Ataşehir Belediyesi Eğitim Danışmanı Metin Bektaş’da katıldı.