Ataşehir'de Yeşil Alanlar Çoğalıyor

6.4.2010

Ataşehir Belediyesi'nin çevreye verdiği önem kapsamında Ataşehir'in çehresi yeşile kavuşuyor. Ataşehir Belediyesi'nin çeşitli kurum, kuruluş ve derneklerle birlikte; gerek yardımlaşma içerisinde gerekse sponsorluk faaliyetleriyle ortaklaşa yaptığı yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Ataşehir Belediyesi'nden bir hatıra ormanı için alan isteyen Lions Derneği'ne sağlanan 700 metrekare alanda 36 ağaç dikilerek yeşillendirme yapıldı.

Hatıra ormanının açılışına Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Nuhoğlu, Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Kutlu, Lions Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Hatıra ormanına bir de ağaç diken Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Nuhoğlu, “Ataşehir Belediyesi olarak çevreye fayda sağlamak isteyen her kurum ve kuruluşa kapımız açık. Vatandaşlarımızla birlikte daha yeşil bir Ataşehir için yeni çalışmalar yapmak istiyoruz. Yeşil alanlarımızı çoğaltmak ve düzenlemek konusunda kararlıyız” dedi.

  

Devam eden çalışmalarla birlikte Ataşehir Küçükbakkalköy'de bulunan dere boyunca toplam 9 bin metrekare alan, derelerin kötü kokusunu giderici 500 ağaçla yeşillendirilecek. Şu anda yeşillendirilen bin 500 metrekare alanla birlikte bu dere boyunca peyzaj ve ıslaha uygun yeşillendirme çalışmaları devam edecek.