Ataşehir'de Ücretsiz Kan Şekeri Taramasına Büyük İlgi

14.11.2009

Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün, Türkiye Diyabet Vakfı işbirliği ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Ataşehir'de sürdürdüğü ücretsiz kan şekeri taraması büyük ilgi üzerine bir gün uzatıldı.

 

 

13 Kasım Cuma günü sona ereceği açıklanan Ataşehir Belediyesi'nin Küçükbakkalköy Vedat Günyol Caddesi üzerindeki Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen Ücretsiz Kan Şekeri Taraması yoğun ilgi üzerine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin talimatı ile bir gün daha uzatıldı. Tarama yaptırmak isteyen ancak ulaşım nedeniyle Tıp Merkezi'ne gelemediklerini belirten çok sayıda Ataşehirlinin isteklerini dikkate alan Başkan Battal İlgezdi'nin, Cuma ve Cumartesi günü Ataşehir Belediyesi'nin mahalle muhtarlıkları önünden kaldırttığı araçlarla Tıp Merkezi'ne gelen Ataşehirliler kan şekeri taraması yaptırdı.

 

 

Kan şekeri ölçümünün insan sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çeken Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi, “ bugüne kadar kan şekeri ölçümü yaptıramayanlar farkında olmadan sağlık anlamında risk altında olabilir. Bu nedenle Ataşehirlilerin belediyemizin bu ücretsiz sağlık hizmetine ilgisini yadırgamamak gerekir. Bir gün uzattığımız kan şekeri taramasını önümüzdeki günlerde de mahallelerde gezici sağlık ekiplerimizle yapmayı planlıyoruz.” dedi .