Ataşehir'de Tiyatro Geceleri “Prometheia” İle Devam Etti

3.4.2010

Ataşehir Belediyesi'nin Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle gerçekleştirdiği “Ataşehirliler Tiyatro İle Buluşuyor” etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğin 3.akşamında Yılmaz Onay'ın ünlü eseri “Prometheia” adlı oyunu Gülşah Özdemir oynadı.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi Tiyatro Salonu'nda ücretsiz-davetiye ile izlenen etkinliklere Ataşehirlilerde yoğun ilgi gösteriyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin de izlediği “PROMETHEİA” adlı Gülşah Özdemir’in dört farklı karakteri canlandırdığı ve üç kukla ile birlikte oynadığı tek kişilik oyunda, aklın ateşini tanrılardan çalıp insanlara veren ve medeniyeti başlatan Prometheus’un aslında Anadolu kültürüne ait bir kadın kahraman olduğu ve batı kültürünün yaratıcıları tarafından nasıl değiştirilip dönüştürüldüğü anlatılıyor.

Üç kukla ile birlikte dört farklı karakteri oynayan Gülşah Özdemir'in başarısını büyük bir ilgi ile izleyen salonu dolduran yaklaşık 750 Ataşehirli sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'de, Ataşehir'de insanca yaşamanın tüm koşullarını sağlamak için çalıştıklarını belirterek, “Ataşehirliler her şeye layık. Ataşehir Belediye Başkanı olarak beraber çalışıp beraber eğlenip ilçemizi çağdaş bir kent haline dönüştürene kadar hep beraber yürüyeceğiz.” dedi.

Ataşehir Belediyesi'nce organize edilen “Ataşehirliler Tiyatro İle Buluşuyor” etkinlikleri Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'n de 5 Nisan 2010 Pazartesi günü Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı ünlü ozanın Bursa Cezaevinde yaşadığı yılların öyküsünü anlatan “İNSANLARIM” adlı oyunu ile devam edecek.