Ataşehir'de Temiz Çevre

22.7.2009

Ataşehir İlçe Belediyesi İle Petrol Sanayi Derneği (Petder) Atık Motor Yağlarının Toplanması İçin Protokol İmzaladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde Atık Motor Yağlarının lisanslı araçlarla toplanması ve lisanslı tesislerde ürün/enerji olarak geri kazanımı konusunda yetkilendirilen Petrol Sanayi Derneği Ataşehir'de de atık motor yağlarını toplayacak.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ ile Pet-Der Genel Sekreteri Erol METİN arasında imzalanan protokol kapsamında, bakanlık lisanslı Pet-Der, Ataşehir ilçe sınırları içinde “atık motor yağı üreten kaynakları belirleyip, atık motor yağlarının çevre ve insan sağlığı açısından oluşturduğu risklere ilişkin ilçe sakinlerini bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacak.

 

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ ile Pet-Der Genel Sekreteri Erol Metin ve Pet-Der Operasyon Müdürü Aydın Özbey'in katıldığı imza töreninde Ataşehir İlçe sınırları içinde atık motor yağlarının derneğin bakanlık lisanslı araçları ile bedelsiz olarak toplanıp geri kazanım veya imha edilmesini sağlayacak protokol karşılıklı olarak imzalandı.

Pet-Der yöneticileri protokol imza töreninin ardından Başkan Battal İLGEZDİ'ye çevreye duyarlılığı nedeniyle plaket verdi.

 

 

Başkan İlgezdi protokolü imzalamasının ardından “Ataşehir'de insan ve çevre sağlığını tehdit eden, çevre kirliliğine neden olan tüm çalışmaların ve girişimlerin karşısında olacağını” açıkladı.