ATAŞEHİR'DE SON DURUM

12.12.2017

İçişleri Bakanlığı tarafından, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin geçici tedbirle görevden uzaklaştırılmasının ardından sürece ilişkin bilgiler şu şekildedir.

- T.C. İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi; Anayasa’nın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi gereğince geçici süreyle görevden uzaklaştırmıştır.

- Bazı basın-yayın organlarında ve kamuoyunda yanlış ifadeler yer almaktadır. “Görevden uzaklaştırma” ve “görevden alma” hukuksal anlamda farklı terimlerdir ve farklı uygulamaları vardır.

- Görevden uzaklaştırma kararının ardından 16 Aralık 2017 tarihinde Ataşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleşen seçimde İlhami Yılmaz Başkan Vekili olarak seçilmiştir.

- Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak avukatları aracılığıyla hukuksal mücadelesini başlatmıştır.