ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Meclis Kararları

04.04.2022 tarihli ve 2022/031 sayılı karar

04.04.2022 tarihli ve 2022/031 sayılı karar

04.04.2022 tarihli ve 2022/031  sayılı karar: Meclis İhtisas Komisyonlarının sayılarının 5’er üyeden oluşmasına ve teşekküllerinin;

1- İmar ve Bayındırlık Komisyonu,

2- Plan ve Bütçe Komisyonu,

3- Hukuk Komisyonu,

4- Tarife Komisyonu,

5- Çevre ve Sağlık Komisyonu,

6- Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu,

7- Avrupa Birliği Komisyonu,

8- Kadın ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu,

9- Engelliler Komisyonu,

10-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu.

             Şeklinde belirlenmesine; Ancak, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu için AK Parti Grubunun ret oylarına karşılık OYÇOKLUĞU, İmar ve Bayındırlık Komisyonu,  Plan ve Bütçe Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Tarife Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Avrupa Birliği Komisyonu, Kadın ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu ve Engelliler Komisyonları için Ataşehir Belediye Meclisinin 3’üncü Seçim Dönemi 4’üncü Toplantı Yılı Nisan Ayı Toplantılarının 04.04.2022 Pazartesi günü yapılan 1’inci Birleşimin 1’inci Oturumunda TEKLİF-KARAR olarak karar verildi.

Ataşehir'de Olaysız Yıkım | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Ataşehir'de Olaysız Yıkım

14.10.2009

Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi'ndeki kaçak yapılar, yıkım çalışmalarında görmeye alıştığımız görüntülerden uzak, bölge sakinlerinin desteği ile yıkıldı.

 

 

Ataşehir Kaymakamlığı'nın çevresindeki boş arazilere kaçak olarak yıllar önce yapılan gecekondu, baraka ile çadırlar Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı .

 

 

Bölgede özellikle çiçekcilik ve hurdacılık yapan vatandaşların konut ve depo olarak kullandığı kaçak yapı, baraka ve çadır sahiplerine yıkımın yapılacağını bir ay önce tebliğ eden Ataşehir Belediyesi İmar ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya'nın denetiminde sabah erken saatlerde bölgeye gitti. Yıkım yapılacak alanda elektrikleri kesen belediye ekipleri baraka ve çadırlarını boşaltan vatandaşlara yardım etti .

 

 

Ataşehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerinde güvenlik önlemi aldığı bölgede gecekondu, baraka ve çadır sahiplerinin tebligat gereği yıkılacak yerleri boşalttıkları dikkat çekti. Gecekondu, baraka ve çadırdan oluşan toplam 25 yer belediye ekiplerince yıkıldı. Çok sayıda baraka ve çadır ise sahipleri tarafından kaldırıldı. Sağlık koşullarından uzak, can ve mal güvenliğinin olmadığı ortamda yaşamlarını sürdüren baraka ve çadır sahipleri “Kendilerine yaşam alanı olarak başka bir ilçenin sınırlarını seçtiklerini'' söyledi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de yıkım çalışmalarını izleyen Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan'dan sık sık bilgi aldı. Başkan Yardımcısı Kayhan, “Ataşehirlilerin çağdaş, sağlıklı bir ortamda yaşayabilmesi için çalıştıklarını” açıkladı. Öğlen saatlerine kadar yıkım çalışmaları devam eden bölgede biriken moloz ve hurdalar da Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince kaldırılıyor.