Ataşehir'de Okullar Temizleniyor

17.8.2009

Ataşehir'de Miili Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların bahçe ve çevre temizliği Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince eğitime hazırlanıyor. Yaklaşık bir ay sonra 2009-2010 Öğretim yılına başlayacak ilköğretim Okullarının bahçe ve çevre düzenlemesini yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri anız toplama, kuru ağaçları temizleme çalışmalarını 20'şer kişilik ekiplerle sürdürüyor. Okul bahçeleri ve çevrelerinde özellikle yangına karşı anız temizliği yapan belediye ekipleri mahalle muhtarları, vatandaşlar ve okul yönetimlerince yapılan başvuruları öğrenim yılı başlamadan tamamlayacak.

Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Kutlu, sokaklar, okul çevreleri ve okul bahçelerinde bulunan anızların temizlendiğini ve düzenleme çalışması yaptıklarını açıkladı. Kutlu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını tamamladığı yerlerin Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce temizlendiğini, Veteriner Müdürlüğü ekiplerininde ilaçlama yaptıklarını söyledi.

 

 

 

Ataşehir'de bulunan Celal yardımcı İlköğretim Okulu, Mevlana Lisesi, Ali İhsan Hayırlıoğlu ve Ali Fuat Cebesoy okullarında çalışmaların tamamlandığını diğer okullarda ki çalışmalarında aralıksız sürdüğünü belirtti.

Ali İhsan Hayırlıoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Dursun Yelekçi, 19 yıldır okul çevresinde ve bahçesinde böyle bir çalışma yapılmadığına dikkat çekti ve Ataşehir Belediyesi'ne hem öğrencileri hem velileri adına teşekkür etti.