Ataşehir'de Okul ve Camiler İlaçlanıyor

5.9.2009

Okul ve camiilerin iç ve dış çevrelerinde haşerelere karşı başlatılan ilaçlama çalışmaları sürüyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “insan sağlığı sağlıklı bir çevrede korunabilir.” dedi.

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Pire, kene ve diğer haşerelere karşı yapılan ilaçlamalar; Ataşehir'de bulunan 52 ilköğretim okulu, lise ile 70 cami ve cemevinde gerçekleştiriliyor. İlaçlama özellikle insan yoğunluğunun yüksek olduğu tüm kurum ve kuruluşlarda 15 günlük aralıklarla periyodik olarak yapılacak.

 

 

DünyaSağlık Örgütü'nün (WHO) uygun gördüğü ve Sağlık Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış vectörel ilaçlar kullanan Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu çalışmalarını ilk olarak Örnek Mahallesi Merkez Cami ve Aydın Doğan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdi. Okul ve camilerin park ve bahçe alanlarında başlayan ilaçlamalar, daha sonra bina içlerinde devam etti. Çalışmalarını hijyen açısından tek kullanımlık kıyafetlerle gerçekleştiren çalışmalarla, ortak kullanım alanlarında bulunabilecek bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı dezenfeksiyon sağlayarak toplum sağlığının korunması amaçlanıyor.

 

 

İlaçlama hizmetinden dolayı duydukları memnuniyetleri belirten Örnek Mahallesi Merkez Cami İmamı Mevlüt Günesen ve Aydın Doğan İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Eker, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve çalışmaları sürdüren Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt'a teşekkür etti. Bozkurt, Ataşehir Belediyesi'ne alınacak yeni araçlarla bir kurumun ilaçlama çalışmalarını yarım saatte gerçekleştirebileceklerini söyledi.

 


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'de, çağdaş ve yaşanabilir bir Ataşehir yaratmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, “önem verdiğimiz konulardan biri de sağlık ve sağlıklı bir çevrede yaşamak. Bu nedenle Ataşehir'de insan sağlığı için gereken tüm önlemler alınacak.” dedi.