Ataşehir'de Kriz Masası

10.9.2009

Trakya ve İstanbul'da 34 vatandaşın ölümüne ve milyonlarca lira hasara neden olan şiddetli yağışların özellikle Cuma günü İstanbul'u etkisi altına alacağına ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları üzerine Ataşehir İlçe Belediye Başkanlığı tüm önlemleri aldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, dün başkan yardımcıları ve Şube Müdürleri ile yaptığı toplantının ardından, olası bir doğal afete karşı görev yapacak ekipleri oluşturdu. Başkan İlgezdi öncelikli olarak Cuma günü yaşanabilecek su taşkınlarına karşı oluşturulan ekiplerin Pazar gününe kadar araklıksız görev yapmasını istedi.

Oluşturulan “Ataşehir Belediyesi Kriz Masası”nın sorumlusu Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan'nın şube müdürleri ile yaptığı toplantıda ilçenin risk haritası incelendi ve alınacak önlemler kararlaştırıldı. Temizlik, Fen, Sağlık, Park ve Bahçeler, Zabıta Müdürlüğü ile İdari İşler Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaptıkları çalışmalarda özellikle 7 mahallede su taşkını riski bulunduğunu saptadı. Riskli mahallelerde özellikle rogar kapakları kontrol edildi ve su taşkını riski bulunan yerlerde setler oluşturuldu.

 

 

Ataşehir ilçesi sınırlarında bulunan ve taşkın riski olan 4 derede ise temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Belediye ekipleri 4 dereden, koltuktan kanapeye kadar çeşitli eşyalarında bulunduğu 35 kamyon çöp ve moloz çıkardı ve dereleri temizledi. Bu sabahtan itibaren alarma geçen Ataşehir Belediyesi ekipleri 6 motopop, bir vidanjör

ve bir kanal açma aracınıda çalışmalarda kullanacak. Bu arada Ataşehir Belediyesi Sağlık Müdürlüğüde 2 ambulans ile doktor ve hemşirelerle 48 saat aralaıksız görev yapacak.

Bu arada Kent Konseyi de belediyenin bu çalışmalarına katılarak ilçede olası bir su baskını ve sel olayından zarar görebilecek sokak ve mahallelerde ki evleri belirleyerek belediye kriz masasına iletti.