Ataşehir'de Kentsel Dönüşüm Projesi

19.10.2010

Ataşehir'de yapılacak 'Şerif Ali Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi'ne” ilişkin hak sahipleriyle yapılan toplantıda, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “TOKİ ile hayata geçireceğimiz bu proje ile hak sahiplerine bire onluk bir değer artışı sağlanmaktadır. Türkiye'de ilk defa, TOKİ ve ilçe belediyesi işbirliği ile bölgede oluşan getirinin bölgede yaşayanlara aktarıldığı bir proje hayata geçmek üzeredir.” dedi. 

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı toplantıda konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yenişehir Mahallesi sakinlerine kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirileceği bölgeyle ilgili olarak bilgi verdi. Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Burası 1970'li yıllarda gecekondu bölgesiydi. Farklı bölgelerden, farklı kesimlerden arkadaşlar buraya geldi yerleşti. Son depremde gördük ki binaların incelenmesi sonucunda burada oturulamaz raporu verildi. Yapılan görüşmeler sonucunda TOKİ ile kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz.Bu proje ile hak sahiplerinin mağdur olması, kesinlikle söz konusu değildir.” diye konuştu. 

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise, "Gecekondu dönüşümü, kentsel dönüşüm, Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi. Kuzey Anadolu fayının Bingöl'den başlayıp, Ege ve Çanakkale'den Yunanistan'a uzanan ve Marmara'da ciddi şekilde konuşlanan bir fay olduğunu hatırlatan Bayraktar, "Her 50 yılda bir büyük depremler oluşturan bu fayın, önümüzdeki 40 yıl içerisinde enerjisini boşaltacağı çok açıktır. Bunu tüm bilim adamları böyle söylüyor. 

İnşallah Marmara Bölgesinde böyle bir deprem yaşanmaz. Özellikle ifade etmek istiyorum; biz de sorunlu yerdeyiz. Buradaki hak sahiplerine 60 metrekare dairesi olana, 140 metre kare brüt daire vereceğiz ve 700 TL de aylık kira vereceğiz. 

Bu kiranın büyük bir bölümünü TOKİ üstlenecek, bir bölümünü de Ataşehir Belediyesi üstlenecek" dedi. TOKİ Başkanı Bayraktar, bölge sakinlerinin Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye teşekkür etmelerini de istedi ve “bizim ilk planda hak sahiplerine vereceğimiz daireler 80 metrekare idi. 

Başkanınız günlerce bizimle görüştü, sizler için adeta bize yalvardı. Bugün ortaya çıkan projede bu genç başkanınızın büyük emeği ve katkısı vardır” dedi. TOKİ Başkanı Bayraktar ile Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hak sahiplerini “biz size daha fazlasını vereceğiz diyen fırsatcılara kesinlikle inanmayın.” uyarsında da bulundular.