Ataşehir'de İzin Verilmeyen Yerlerde Kurban Kesen ve Satanlara Ceza Yağdı

30.11.2009

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 30 kişiyi 69 ila 140 lira arasında değişen para cezalarına çarptırdı.

Ataşehir Belediye Başkanılığı Zabıta, Veteriner ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bayram süresince ilçede denetimlerini sürdürdü. Bayramdan bir hafta önce başlayan kurban satış denetimleri bayramın ilk gününden itibaren sıklaştırıldı.

 

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin bayram kutlama mesajında vurguladığı "Ataşehirlilerin huzur içinde bayramı kutlamaları için belediye olarak tüm önlemleri aldık" açıklaması doğrultusunda oluşturulan ekipler bayram süresince 24 saat aralıksız çalıştı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de özellikle kesilen kurbanların sakatatlarının gelişigüzel atılmaması için poşet dağıtımını sürdürdü.

 

 

Kurban satış ve kesim alanları da yine temizlik ekiplerince yıkanarak temizlendi. Bayram süresince 15 ekiple denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner Müdürlüğü ekipleri izin verilmeyen alanlarda kurban satışı yapan, izin verilmeyen alanlarda sağlıksız koşullarda kurban kesimi yapan toplam 30 kişiye ceza yağdırdı.

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, idari yaptırım cezalarının 69 ytl ile 140 ytl arasında değiştiğini belirterek, izinsiz alanlarda kurban satışı yapanların engellendiğini ve kurbanlıkların izin verilen satış yerlerine gönderildiğini belirtti.