Ataşehir'de İbadethaneler Temizleniyor

23.11.2009

Ataşehir Belediyesi, ibadethanelerin bahçe ve çevre temizliğinden sonra içlerinde de temizliğe başladı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçede bulunan tüm ibadethanelerin çevre ve bahçelerinin temizlenmesinin ardından iç temizlik ve dezenfekte çalışmalarının da başlatılmasını istedi. Ataşehir Belediyesi'ne alınan “Temizlik Aracı” ile Ataşehir’deki tüm cami ve cem evlerinin iç temizlikleri yapılırken, halıları özel makinelerle yıkanıyor, camları siliniyor. İç mekanların tamamında temizlik yapılarak, dezenfekte ediliyor. Ataşehir Belediye Başkanlığı tarafından uygulamaya geçirilen ibadethanelerin temizlenmesi ile ilgili çalışma Türk-iş Blokları’ndaki Aksekili Mehmet Uslu Camii’nden başladı. Ataşehir Belediyesi tarafından kurulan temizlik ekipleri tüm gün boyunca Aksekili Mehmet Uslu Camii’nin içinde temizlik yaptı. Cami cemaati Ataşehir Belediyesi’nden önce camide böyle bir çalışma görmediklerini belirttiler. Ataşehir Belediyesi ekipleri öncelik sıralamasına göre bütün ibadethanelerde aynı çalışmayı yapacak. İlçede 70 cami, 2 cem evi bulunuyor.