Ataşehir'de Fırın ve Pastaneler Denetlendi

27.8.2009

Sağlık İşleri Müdür vekili Gamze Akkuş İlgezdi, Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya ile Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt başkanlığındaki ekipler fırın ve pastanelerde sağlık ve etiket denetimi yaptı.

Ataşehir İlçe Belediyesi Sağlık, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlükleri ekipleri fırın ve pastanelerde; hijyen başta olmak üzere, etiket, ekmek gramajları, çalışanların sağlık muayaneleri, depolama ve temizleme koşullarını denetledi. Ayrıca, işyeri ruhsatlarını kotrol eden belediye ekipleri, ruhsat tarihleri geçmiş 3 işletmenin de ruhsatlarını yenilemeleri için süre verdi.

 

 

Yapılan denetimlerde sağlık ve hijyen koşullarına uymayan fırınlara cezai işlem yapıldı. Ayrıca gramaj ve etikete uygun üretim ve satış yapmayan işyerleri hakkında da tutanak tanzim edildi. Pastanelerde sağlık yönünden belirlenen eksiklikler konusunda da gerekli uyarılar yapıldı.

Sağlık İşleri Müdür vekili Gamze Akkuş İlgezdi, ilçe sınırları içinde sağlık yönünden denetimlerin aralıksız yapılacağını belirterek. Özellikle üretilen gıda maddelerinin kullanım sürelerine uyulmasını istedi.

 

 

Denetimlerin sonunda bir değerlendrime yapan Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya şunları söyledi; 'Yeni kurulmuş bir belediye olarak ilk denetimimizi yapıyoruz. Denetimlerimiz devam edecek. Ancak gördük ki bazı işyerleri bu güne kadar hiç denetlenmemiş. Bizimle birlikte ilk denetimlerini de geçirmiş oldular.' Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt da gıda işletmelerinde çalışanlara eğitim seminerleri vereceklerini belirtti.