Ataşehir'de Cumhuriyet Töreni

29.10.2009

Cumhuriyet'in 86. yıl kutlamaları Ataşehir Atatürk Bulvarı'nda vatandaşların büyük katılımı ile gerçekleşti. Atatürk Bulvarı'nda sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan Ataşehirliler Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

 

 

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde Kaymakam Turgut Çelenkoğlu'nun kutlamaları kabul ettiği resepsiyonun ardından Atatürk Bulvarı'ndaki tören başladı. Tören başlamadan önce bulvarda toplanan vatandaşların arasına katılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehirlilerle tek tek tokalaştı ve bayramlarını kutladı.

 

 

 

Cumhuriyet Bayramı töreni Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Garnizon Komutanlığı Kenan Evren Kışlası 2.Komutanı Albay Turgut Yorgun'un birlikte törene katılan okullar ve vatandaşların bayramlarını kutlamasıyla başladı. Atatürk ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Kaymakam Turgut Çelenkoğlu konuştu. Kaymakam Çelenkoğlu, Cumhuriyet'in Atatürk'ün en büyük ve en değerli mirası olduğunu vurguladığı konuşmasında, herkesin Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

 

 

 

Çeşitli okulların folklör ekiplerinin gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından törene katılan öğrencilerin geçişi ile Cumhuriyet Bayramı'nın 86.yıl kutlamaları sona erdi. Tören süresince Atatürk Bulvarı'nı dolduran Ataşehirliler Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.