Ataşehir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29.10.2015

Cumhuriyet’in ilanının 92. yıldönümü Ataşehir’de resmi törenlerle kutlandı.

Ataşehir Bulvarı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Albay Abdülkadir Fehmi Bilgin ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin törene katılan öğrencileri ve vatandaşları selamlamasıyla başladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törenleri; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Tören konuşmasını yapan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıldönümünü milletçe büyük bir coşku ve heyecanla idrak ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı hepimiz için kutlu olsun. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucularına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin ilanını gerçekleştiren, dönemim Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini şükranla yad ediyoruz. Cumhuriyete giden yola hayatlarını adamış; 92 yıllık Cumhuriyet tarihimiz boyunca vatan savunması için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de, bugün bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

Öğrencilerin Cumhuriyetin anlam ve önemine dair okudukları şiirler ve sonrasında çeşitli yörelere ait folklor oyun gösterileriyle devam eden tören, öğrencilerin geçit töreni ve bando gösteriyle son buldu.