ATAŞEHİR'DE ÇOCUK ŞENLİĞİ: UNUTULAN SOKAK OYUNLARI YENİDEN HAYAT BULDU

14.8.2024

Ataşehir Belediyesi’nin, çocuklar için hazırladığı Çocuk Şenliği Ataşehir’in sokaklarında yoğun bir katılımla gerçekleşmeye devam ediyor. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de, eğlence dolu şenliğe katılım sağlayarak çocukları yalnız bırakmadı.

Çocukluk döneminin unutulan sokak oyunları Ataşehir Belediyesi tarafından özel bir programla yeniden başlatıldı. Ataşehir’in sokaklarında gerçekleşen etkinliklere çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Sokak Bizim Derneği ve İstanbul Gençlik Platformu’nun da katkı sunduğu etkinliklerin son durağı Esatpaşa Mahallesi oldu.

Sek Sek, Yakan Top, ​Olimpiyat Halkası, Basketbol, Futbol, Balık Ağı, ​Parkur Oyunu, İp Atlama, Dans, Taç ve Kukla Atölyesi gibi etkinlikler ücretsiz olarak çocuklara sunuldu.

“Çocuklarımız Geleceğe Dair En Büyük Umudumuz”

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de Esatpaşa Mahallesi’ne gelerek, minik komşularıyla keyifli vakit geçirdi.

Başkan Adıgüzel, etkinlikle alakalı şu sözlere yer verdi:“Kıymetli komşularım, Esatpaşa Mahallemizin kıymetli anneleri, sevgili çocukları, öncelikle etkinliklerimize katılım sağladığınız için çok teşekkür ederiz. Bizim seçim sürecinden bugüne hep söylediğimiz bir sözümüz vardı; Ataşehir’de çocukların yüzü gülecek, çocukların yüzü güldükçe anne babaların yüzü gülecek. Anne babaların yüzü gülünce de Ataşehirimiz mutlu huzurlu bir kente dönüşür, demiştik. Bu kapsamda çalışmalarımızda çocukları hep ön planda tutuyoruz. Tabii ki büyüklerimizi ve gençlerimizi de unutmuyoruz. Onlar için de birçok çalışmamız var. 4 bine yakın çocuğumuz yaz spor okullarında, bine yakın gencimiz ise yaz okullarında eğitim görüyor. Kış mevsiminde de eğitimlerimiz sürüyor olacak. Bir bakış açımız var; Ataşehir’in sokakları, çocukların güzel güzel oynayacağı güvenli, eğlenceli yerler olsun. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk, geleceğe dair en büyük umudumuz.”

Yaz tatilinde çocukların enerjilerini olumlu bir şekilde kullanmalarına ve keyifli vakit geçirmelerine olanak tanıyan etkinlikler, Ataşehir’in sokaklarında hayat bulmaya devam edecek.