Ataşehir'de Çeşmeler Artık Özgür

19.10.2009

 

Çeşmeler temizlendi, sular özgürleşti .

İnsan sağlığını tehdit edecek boyutlarda kirli oldukları saptanınca Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce kapatılan 3 çeşme depoları temizlenerek halkın kullanımına açıldı .

 

 

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce su numuneleri alınarak Marmara Üniversitesi Doğa Bitkileri ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik test ve tahlilleri yapılan Yeniçamlıca Merkez Cami, Fenerbahçe Blokları ve Yeniçamlıca Ebu Hureyre Camii önlerindeki 3 çeşmede mikrobiyolojik kirlilik saptanmıştı. Çeşmelerin kullanıma kapatılmasının ardından çeşmelerin kaynak ve depolarında yapılan incelemede kirliliğin ana kaynaktan değil çeşmelerin depolarından kaynaklandığı saptandı. Ataşehir Belediyesi ile İSKi Vakıf Sular Şube Müdürlüğü ekiplerince depolarda yapılan temizlik çalışmaları da tamamlandı. Depoların temizlenmesinin ardından yeniden yaptırılan analizlerde 3 çeşmenin suyunun mikroplardan arındırıldığı belirlendi.

 

 

Analiz raporlarını inceleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de çeşmelerin halkın kullanımına açılmasını onayladı. Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Nuhoğlu ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, 3 çeşmeyi yeniden halkın kullanımına açtı. Belediye Başkan yardımcısı Zafer Nuhoğlu, çeşmelerin yeniden açılması nedeniyle kendilerine teşekkür eden Ataşehirlilerle bir süre sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

 

 

Nuhoğlu, Ataşehir'de insan sağlığını tehdit eden çevre kirliliğine karşı yasaların belediyeye verdiği yetkiler kapsamında çalışacaklarını söyledi. Belediye Başkan Yardımıcısı Zafer Nuhoğlu, vatandaşların İSKİ'nin kontörlü su dağıtımından şikayetçi olduğuna dikkat çekti ve İSKİ'yi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı .