Ataşehir'de Bir İlk Daha: Belediye Sınırları İçinde Ücretsiz Yolcu Taşımacılığı Başladı.

9.2.2010

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, seçim kampanyasında açıkladığı “Ücretsiz Taşımacılık” projesini de hayata geçirdi. Ataşehir İlçe sınırları içinde 8 Şubat Pazartesi gününden itibaren belediyeye ait minibüsler ücretsiz yolcu taşımaya başladı.

 

 

Ataşehir İlçe sınırları içinde bulunan Esatpaşa, Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Fetih, Örnek, Yenisahra, Barbaros mahallelerinden Ataşehir Belediyesi birimlerine İETT otobüsü ya da minibüs seferleri olmadığı için sorun yaşadıklarını belirten Ataşehirlilere, bu sorunu en kısa zamanda çözeceğini söyleyen Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçedeki 17mahalle muhtarlığı önünden ücretsiz servis kaldırılması için sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. 8 Şubat Pazartesi günü deneme seferleri yapan belediyeye ait minibüsler bu sabahtan itibaren de düzenli olarak ring seferlerini gerçekleştirmeye başladı. Ataşehir Kaymakamlığı, Tapu Müdürlüğü gibi kamu kurumlarına ulaşmak isteyen ancak ya toplu taşıma aracı geçmeyen ya da 2-3 vasıta değiştirmek zorunda kalan Ataşehirliler Başkan İlgezdi'nin hayata geçirdiği “ücretsiz yolcu taşımacılığı”nı büyük bir sevinçle karşıladı.

 

 

Ataşehir Belediyesi'ne ait servisler mahalle muhtarlıkları önünden 09.00,11.00,13.00 ve 15.00 saatlerinde hareket ediyor. Servisler Batı Ataşehir Belediye birimi, Tapu Dairesi, Kaymakamlık, Kriz Merkezi’ndeki birimler ve Su Deposu durağındaki Ataşehir Belediyesi Merkez binaları arasında taşıma yapıyor. Birimlerde işlemlerini yaptıran Ataşehirliler 10.00, 12.30,14.00,16.00 saatlerinde de Ataşehir Belediye Başkanlığı binası önünden hareket ederek mahalle muhtarlıklarının önüne geliyor. Ataşehir Belediyesi'ne ait servisler Belediye ve kamu birimlerine ait binaların bulunduğu yerler dışında durak kullanmıyor.

 

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’de yaşayanların ekonomik durumlarını dikkate alarak bu uygulamayı başlattıklarını belirterek; “Ataşehirlilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için gereken tüm projeleri hızla hayata geçiriyoruz” dedi. Ataşehirliler de ücretsiz servis uygulaması nedeniyle Başkan Battal İlgezdi'ye teşekkür etti.