Ataşehir'de Bayram Denetimi

8.9.2009

Tatlıcılar, şeker, lokum ve börek üreten ve satan işyerleri denetleniyor.

Ataşehir Belediyesi'ne bağlı Sağlık, Veteriner ve Zabıta müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi ilçedeki şeker, lokum, tatlı ve börek imalatı gerçekleştiren işyerlerini denetledi.

 

 

Sağlık Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi, Veteriner Müdürü Necati Bozkurt ve Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya'nın da katıldığı denetimlerde hijyen başta olmak üzere insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek etkenlerin olup-olmadığı incelendi. Denetimlerde ham malzeme ve üretilmiş maddelerin saklama ve depolama koşulları, işçilerin yemekhaneleri, soyunma odaları, kullandıkları tuvalet ve lavabolar da kontrol edildi.

 

 

İşyerlerindeki yangın tüpleri, sineklikler, sıcak su tesisatları, çalışan personelin sağlık muayene raporlarının da denetlendiği çalışmada, bazı işyerleri hakkında tutanak tanzim edildi ve 15 gün sonra saptanan eksiklerin yeniden inceleneceği bildirildi.

 

 

Denetimleri gerçekleştiren Sağlık, Veteriner ve Zabıta Müdürlüğü yetkilileri bu denetimlerin amacının işyerlerini cezalandırmak değil, onları eğitmek ve eksiklerinin giderilmesine yardımcı olmak olduğunu açıkladı. Denetlenen işyerlerinin yanı sıra Ataşehir'deki çok sayıdaki işyerinin çalışma ruhsatlarının Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye Belediyeleri'ne ait olduğuna dikkat çeken Ataşehir Belediyesi yetkilileri, bu işyerlerinin işyeri ruhsatlarını yenilemek için Ataşehir Belediyesi'ne başvurmaları gerektiğini söyledi.