ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

ÇEVRİMİÇİ ÇOCUK KİTAP KULÜBÜ NİSAN AYINDA SİZLERİ BEKLİYOR!

23.3.2021

Ataşehir Belediyesi Çevrimiçi Çocuk Kitap Kulübü’nün Nisan ayı programı birbirinden güzel kitaplarla devam ediyor.

Her hafta pazar günleri farklı bir kitap ele alınarak yapılacak çevrimiçi kulüpte Eğitimci – Yazar Özge Doğar, çocuklarla kitap içerikleri üzerine konuşacak ve sonrasında atölye gerçekleştirilecek.

Nisan ayı atölyelerinde sırasıyla Behiç Ak’ın “Bulutlara Şiir Yazan Çocuk”, Samed Behrengi’nin “Bir Şeftali Bin Şeftali”, Feyza Hepçilingirler’in “Of Dilim” ve Anton Çehov’un “Marangoz’un Köpeği” kitapları işlenecek.

Nisan ayında bir sürpriz olarak Yazar Feyza Hepçilingirler 18 Nisan Pazar günü yapılacak atölyeye konuk olacak ve küçük okurlarıyla sohbet edecek.

Her çocuğun en fazla iki atölyeye katılma hakkı bulunan atölyeler Zoom programından çevrimiçi olarak yapılacak. Ders süresi 60 dakika ve kontenjan 15 kişi ile sınırlı olacak. Zoom oturum linkleri atölyeden bir gün önce oluşturularak, Whatsapp grubu üzerinden iletilecek.

Ataşehir Belediyesi Çevrimiçi Çocuk Kitap Kulübü etkinliklerine katılmak isterseniz kayıt formundaki uyarıları dikkate alarak, formu eksiksiz doldurmalısınız.

Ayrıntılı bilgi almak için Ataşehir Belediyesi’nin (0216) 570 50 00 numaralı çağrı merkezinden Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’ne ait 1944 dâhili numarayı arayabilirsiniz. Kayıt formuna ulaşmak için ise BURAYI TIKLAYABİLİRSİNİZ

 

Ataşehir'de Anne Ve Baba Buluşmaları Başlıyor | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

ATAŞEHİR'DE ANNE VE BABA BULUŞMALARI BAŞLIYOR

26.3.2021

Ataşehir Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) iş birliğiyle, çocukların bütünsel gelişiminde eşit sorumlulukları olan anne ve babalar için “Anne Buluşmaları” ve “Baba Buluşmaları” hayata geçiriliyor. 

Ataşehirli anne ve babaları; çocuk gelişimi, çocuklarla iletişim ve uygun hane ortamı konularında bilgilendirmek ve desteklemek üzere hazırlanan program internet üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Ortalama dokuz hafta 11 çevrim içi buluşmadan oluşan Anne Buluşmaları ve Baba Buluşmaları uygulaması, AÇEV tarafından evlere gönderilen bir paket üzerinden gerçekleştiriliyor. Paket içerisinde ebeveynlik bilgi ve tutumlarını destekleyici metinlerin yanı sıra, çocukların gelişimini destekleyecek oyun önerileri ile birlikte çocuklar için kitaplar, tüm aile bireylerini oyuna davet eden oyuncaklar ve kırtasiye malzemeleri de bulunacak.

Gönüllü bir eğitimcinin desteğiyle haftada bir gün 50 dakikalık bir çevrim içi buluşma ile gerçekleşecek uygulamada, hem paket içerisindeki malzemelerin etkili kullanımı hem de ebeveynlik bilgilerini destekleyici metinler üzerine sohbet edilecek. Bu buluşmalarda; ebeveyn tutumları, etkili iletişim, olumlu davranışların arttırılması, olumsuz davranışların azaltılması,  çocuğun sorumluluk kazanması, sosyal, duygusal zihinsel ve bedensel gelişiminin desteklenmesi için yapılabileceklerle ilgili konular üzerinde sohbet edilecek.

Katılımcı anne ve babalara her buluşma için internet desteği de sağlanacak. Katılımcıların görüntülü olarak internete bağlanabilecekleri bir telefon veya bilgisayarlarının olması yeterli olacak.

Anne Buluşmaları uygulaması, 3 ila 6 yaş arasında çocuk sahibi ve en fazla ortaokul mezunu olan annelere yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

Baba Buluşması uygulaması ise 3-6 yaş ve 7-11 yaş çocuğu olan ve en fazla lise mezunu babalara yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

İki ayrı program olarak internet üzerinden çevrimiçi gerçekleşecek buluşmalarda kontenjan sınırlı sayıda olacak.

Buluşmalar hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 Çağrı Merkezi’nden 1083 dahili numarası aranabilir.