ATAŞEHİR ZABITASI, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ SATIM VE KESİM ALANLARINDA GÖZ AÇTIRMIYOR

14.6.2024

Ataşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim alanlarında yaptığı denetimlerini titizlikle sürdürüyor. Oluşturulan 80 kişilik ekiple, bayram süresince gece ve gündüz olmak üzere kontroller devam edecek.

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, izinsiz kurban satış ve kesimini önlemek için çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 80 kişilik kadro,  5 kurban satış ve kesim yerinde incelemelerini yapacak.  Her kurban satış ve kesim yeri için 7 kişilik zabıta ekibi bulunduran Ataşehir Belediyesi, gündüz ve gece olmak üzere denetimlerini sürdürecek.

Yasal olmayan hiçbir işleme izin vermeyen ekipler, kurban sevklerine ilişkin yol denetimlerinde bulunarak kurbanlık hayvanların belgelerini tek tek denetleyecek. Belgelerin bulunmaması halinde cezai işlem uygulanacak.

Gezici Ekiplerle Anlık Şikayetlere Hızlı Çözüm Getirilecek

Oluşturulan gezici ekipler ise, Kurban Bayramı süresince anlık gelen şikâyetlere hızlı bir şekilde müdahale ederek yerinde inceleme yapacaklar ve gerektiğinde cezai işlem uygulayacaklar. Şikâyetler üzerine adrese intikal eden ekipler, vatandaşların huzurunu sağlamak için kararlı ve özverili bir şekilde çalışmalarını yürütecekler.

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta müdürlüklerinin iş birliğiyle; Kurban Bayramı boyunca denetimler sürecek, kurbanlık hayvanların sağlık kontrolleri yapılacak. Hijyen şartlarının sağlanması için de satış ve kesim yerleri düzenli olarak dezenfekte edilecek. Ayrıca kaçan hayvanlar için kurulan ekiplerle de, olaylara anında müdahale edilecek.

Vatandaşlar kurban bayramı süresince olası şikâyetlerini zabıta ekiplerine, Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 numaralı Çağrı Merkezinden 1827 dâhili hat üzerinden iletebilecekler.