Ataşehir “SAN'ATAŞEHİR” Oluyor.

23.3.2010

Müjdat Gezen, Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Süheyl-Behzat Uygur, Yılmaz Onay, Canlar Tiyatrosu, Canşenliği Oyuncuları Ve Ankara Deneme Sahnesi En Ünlü Eserlerini Ataşehirliler İçin Sahneye Koyuyor.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Ataşehirliler 25 Mart - 12 Nisan tarihleri arasında, aralarında Müjdat Gezen'in “Mustafa'm Kemali'm”, Ferhan Şensoy'un “Ruhundan Tramvay Geçen Adam”, Genco Erkal'ın “İnsanlarım” oyunlarının da bulunduğu 8 ayrı tiyatro eserini ücretsiz olarak izleyecekler.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nün Ataşehirlilerin Tiyatro ile buluşma günleri olarak çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “yeni ve dinamik bir belediye olarak, çağın kulağımıza fısıldadığı ve gör diye işaret parmağıyla gösterdiği yeri görmek ve bilmek zorundayız.” dedi. Yeniliğin her zaman “dirilik” olmadığını, onun diri-dinamik olması için “emek” harcanması gerektiğini vurgulayan Battal İlgezdi, “bu anlamda atacağımız her adımın eskimeden yeni kalması umudunu bir Ataşehirli olarak içimde barındırıyorum” dedi.

Sanatın insanlığın tarihiyle geliştiğini, insanın dirençli yaşama mücadelesinin dev bir kültür birikimi oluşmasını sağladığını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “Bu birikimi en belirgin biçimde ritüeller yoluyla gözlemleyebiliyoruz. İşte bu birikimin adı tiyatrodur. Biz de 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle tiyatro sanatının zenginliğini Ataşehirlilerin zenginliği ile buluşturmayı bir görev kabul ettik. Turgut Özakman'ın dediği gibi 'tiyatro insanı, insanca anlatma sanatıdır' Böyle bir anlayışla insan odaklı bir dil kurmanın tam zamanıdır. Tüm tiyatrocuların tiyatro severlerin sanatın her dalına emek verenlerin Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyorum”.

Oyun

Yazar