Ataşehir Kent Konseyi'nden Eğitim Atağı

4.10.2009

Ataşehir Kent Konseyi ilçe de eğitim atağı başlatıyor. Öğrenim gören öğrencilerin yanısıra ilçede ki sokak çocukları ve eğitim olanağı bulunmayan çocuklara eğitim desteği vermek için yapılacak çalışmalar için hazırlanan projeye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'de destek verdi.

 

 

Kent Konseyi Başkanı Ercan Gül ve Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri , Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi ziyaret ederek çalışmalarına ilişkin başkan İlgezdi'ye bilgi verdi. Başkan İlgezdi Yeni Çamlıca Bilgi Evi'nin bir bölümünün geçici olarak Kent Konseyine tahsis edildiğini belirterek, konseyin çalışmalarını burada sürdürebileceğini söyledi .

Başkan İlgezdi, Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nun mahalle meclisleri temsilcileriyle ayda bir kez “Halk Günü” toplantıları yapılması önerisinide değerlendireceğini ifade etti.

 

 

Başkan İlgezdi'ye Kent Konseyi'nin bugüne kadar yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verilmesinin ardından Yürütme Kurulu üyeleri kendi aralarında toplandı. Ataşehir'de özellikle eğitim ve öğretime yönelik çalışmalara start verme kararı alan Kent Konseyi, ilçede bulunan öğrenim yaşındaki çocuklara eğitim desteği veilmesini kararlaştırdı. İlçede bulunan sokak çocukları ve ekonomik nedenlerle öğrenim göremeyen çocuklara yönelik “Gönüllü Sponsorların” desteği ile bir eğitim merkezi kurulması için çalışma yapılmasını kararlaştıran Kent Konseyi Yürütme Kurulu 15 Ekim'de yeniden toplanacak .