ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

ATAŞEHİRLİLERE SABAH ÇORBASI

7.2.2022

Ataşehir Belediyesi hafta içi her sabah, ilçe halkına "dumanı üzerinde, lezzeti yerinde" çorba dağıtımına başladı. Amaç erken saatte işe, okula, doktora yetişmeye çalışan Ataşehirlilerin içini ısıtmak, güne güzel başlamalarını sağlamak.

“Mobil İkram Aracı” ile dağıtılan çorbalar, aşevi tarafından özenle hazırlanıyor ve tek kullanımlık bardaklarda  ücretsiz olarak ikram ediliyor. Çorba ikramı hafta içi her sabah otobüs durakları, okul önleri ve hastane gibi yurttaşların sıklıkla kullandığı, yoğun noktalarda yapılıyor.

Çorba ikram edilen Ataşehililer de verilen hizmetten son derece mutlular. Duygularını, "İşe yetişmek için koşuştururken, ikram edilen bir bardak çorba bizlere huzur ve sıcaklık verdi. Başta Belediye Başkanı Battal İlgezdi olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde ifade ediyorlar.

“Yurttaşlarımızın İçi Isın İstedik”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Soğuk bir kış geçiriyoruz. İstedik ki, bu süreçte yurttaşlarımızın yanında olalım. Güne güzel başlasınlar, dayanışmanın, bir olmanın mutluluğunu duysunlar. Bu amaçla, her sabah okul önlerinde öğrencilerimize, hastanelerde hasta yakınlarına, esnafımıza ve yurttaşlarımıza ikramlarda bulunuyoruz. Afiyet olsun diyorum, günlerinin mutlulukla geçmesini diliyorum" dedi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ.

Ataşehir İstanbul’u Çocuklardan Sordu! | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

ATAŞEHİR İSTANBUL’U ÇOCUKLARDAN SORDU!

28.2.2022

Çocuklar, nasıl bir İstanbul'da yaşamak, hangi meydanlarda nefes almak ve parklarda oynamak istiyor? Ataşehir Belediyesi, çocuklara sordu.

Demokrasiyi yerel düzeyde güçlendirmeyi hedefleyen İstanbul Kent Konseyi’nin, sivil toplum kuruluşlarından üniversitelere, meslek odalarından kamu kurumlarına kadar çeşitli paydaşlar edinerek, aktif katılımcılığı yaygınlaştırdığı projelerinden biri de “İstanbul Çocuklara Soruyor”. Ataşehir Belediyesi de çocukların görüş ve talepleriyle kentin gelişimine katılımlarını sağlayacak olan bu projenin paydaş ağına katıldı.

Toplumsal Eşitlik Birimi’nde görevli meslek elemanları (sosyolog - sosyal hizmet uzmanı), 18-21 Şubat tarihlerinde ilkokul üçüncü sınıf çocuklarıyla bir araya geldi. Özgün deneyimleri, hayalleri, gözlemleri ve ihtiyaçlarıyla şehri kendi dünyalarına göre yeniden yaratan çocuklar, İstanbul’u mercek altına aldı.

Atölyede, çocukların daha fazla zaman geçirdiği ve kimi zaman kendilerini ifade edebilecekleri tek yer olarak algılanan oyun alanları gibi sınırlı mekânsal öğeler haricinde, kentin farklı birçok noktası da onların hayal gücüyle yeniden tasarlandı.

Çocukların oyun aracılığıyla duyusal farkındalıklarını ortaya koyduğu atölyede, İstanbul'un kokusu kimi zaman çiçek ve deniz, rengi ise mavi ya da yeşil oldu.

Kent hakkının sağlandığı ve korunduğu, sağlıklı, güvenli, erişilebilir bir çevrenin oluşturulduğu, herkesin yaşadığı şehir hakkında söz söylediği, çocukların da buna dâhil edildiği bir İstanbul’un önemine günün sonunda dikkat çekildi.