ATAŞEHİR’İN İKİ MAHALLESİNDE DAHA İMAR SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

19.8.2024

BAŞKAN ONURSAL ADIGÜZEL'İN AÇIKLAMASINI İZLEMEK İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ.

Uzun yıllardan beri devam eden Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar sorunu çözüme kavuşuyor. Onaylanan revizyon planı, yapılacak itirazlar için askıya çıkarıldı.  

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerine ait 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı, 16 Eylül 2024 tarihine kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda askıda duracak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 19.02.2024 tarih ve 248 sayılı kararı ile uygun bulunarak, 21.02.2024 tarihinde onaylanan plan; süreç kapsamında yapılacak itirazlar için, 16 Ağustos – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında bir ay süreyle İBB’de askıda kalacak.

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda, İBB Meclisi’ne sunulmak üzere son aşamada bulunuyor.

İki mahalleye ait 1/5000 ölçekli plana ilişkin detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Çarşamba ve Cuma günleri 09.00 - 16.00 saatleri arasında, Ataşehir Sivil Toplum Merkezi içerisinde bulunan Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Plan Bilgilendirme Ofisi”ne başvurabilirler. 

Konuya ilişkin konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “İki mahallemizde daha imar sorununun çözümünde sona yaklaşıldı. İlçemizin yıllardır çözülemeyen imar sorununun biran önce çözülmesi için İBB ve Ataşehir Belediyesi elinden geleni yapıyor. Komşularımıza hayırlı olsun” dedi.

Ataşehir’deki imar sorunu konusuna değinen Başkan Onursal Adıgüzel şu sözlere yer verdi: “Muhtarlarımızla birlikte her hafta mahallelerimizdeki imar meselesini konuşuyoruz. Hem yargı sürecini hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin planlama sürecini takip ediyoruz. Amacımız Ataşehir’deki her vatandaşımızın sağlam bir yuvada yaşamasını sağlamak. Her vatandaşımızın başını sokacağı sağlam, dayanıklı bir evinin olması için kentsel dönüşüm sürecini başlatacağız. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”