Ataşehir, geri dönüşüm kumbaralarını çok sevdi!

6.8.2013

Ataşehir Belediyesi’nin çevre konusunda bilinçlendirme çalışmalarına ilçe sakinleri büyük destek veriyor. Çevre adına yapılan her yenilik ve çalışma ilçe sakinleri tarafından hemen kabul görerek, uygulanıyor ve kısa bir süre içinde verilen hizmetin daha fazlası talep ediliyor.



Çevre bilincini artırarak, daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevreye kavuşma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi’nin ÇEVKO Vakfı’yla birlikte yürüttüğü ambalaj atıklarını geri kazanım çalışmaları mahallelerde ilgiyle takip ediliyor. Mahallelerden gelen yoğun talepler doğrultusunda ilçede iç mekan geri kazanım kutusu, geri kazanım konteyneri ve kumbara sayıları artırıldı. İlçeye yerleştirilen 70 adet geri dönüşüm kumbarasına ek olarak, yeni 25 adet geri dönüşüm kumbarası daha cadde ve sokaklara yerleştirilmeye başlandı.



Ataşehir Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli merkezlerine geri dönüşüm kumbaralarının yerleştirildiği tarih olan 2009’da ayda yaklaşık 278 ton ambalaj atığı toplanıyordu. Ancak, çevreye olan duyarlılığın giderek artmasıyla birlikte 2013’te ayda toplanan ambalaj atığı miktarı 750 tona ulaştı. Yeni kumbaraların yerleştirildiği mahalleler ve yerleşim noktaları şöyle: Örnek Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi park yanı; Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı girişi, Mevlana Mahallesi’ne Anafartalar Caddesi ve Şehit Emre Anşin Sokak; Küçükbakkalköy Mahallesi muhtarlık önü ve Nazım Hikmet Parkı girişi, Kayışdağ Mahallesi Kayışdağ Caddesi No: 193; İnönü Mahallesi Ulusu caddesi No: 17-19 arası ve Eski Kartal Caddesi Kar Sokak kesişimi.