Ataşehir’den Somali’ye Yardım Eli!

19.8.2011



Ataşehir Belediyesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğiyle başlatılan yardım kampanyasına destek vermek için “Ataşehir” yaz 2868’e gönder, Somali’ye bir yardım eli de sen uzat.



Son 60 yılın en ağır kuraklığını yaşayan ve nüfusunun üçte biri açlık sınırının altında bulunan, her gün onlarca çocuğun öldüğü Somali için Ataşehir Belediyesi de yardım kampanyası başlattı. Ataşehir Belediyesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğiyle başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar tüm GSM operatörlerinden 5 TL karşılığı SMS ile katılabilecek.



Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, özelde Somali genelde Afrika'da yaşanan açlığın insanlığın en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, kampanyaya ilişkin şunları söyledi: “Sokağımızda, mahallemizde, ülkemizde yoksullukla nasıl mücadele ediyorsak, tüm dünyanın gözü önünde açlık nedeniyle milyonlarca insanın ölüme terk edilmesine de seyirci kalamayız. Ataşehir Belediyesi olarak Somali özelinde Afrika'daki açlıkla mücadeleye katkıda bulunmak için SMS ile kampanya başlattık. Bu kampanyaya 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın bir SMS'le 5 TL bağışlayarak katılmasını diliyorum. Toplanan bağışlar Türk Kızılay’ı aracılığıyla Somali’ye ulaştırılacaktır.”