Ataşehir’den Kardeş Okula Yardım

5.4.2013

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ve Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi “Kardeş Okul” projesi kapsamında, Van’ın Çatak İlçesi Reşan İlköğretim Okulu’na yardım eli uzattı.

Köy okullarına destek projesi kapsamında Ataşehir’de toplanan; çanta, kırtasiye malzemesi, eşofman takımı, ders kitabı gibi malzemeler Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM)’nde toplanarak Van’daki 154 çocuğa gönderildi.

Van’daki okuldan gelen yardım çağrısı üzerine; Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, Ataşehir Belediyesi ile görüştü. Çocuk Meclisi üyelerinin Ataşehir’deki öğrencilerden topladıkları yardımların üzerine Ataşehir Belediyesi’nin yardımları eklendi. Toplanan malzemeler Vangölü Turizm firması tarafından ücretiz olarak Van’daki ilkokula ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri topladıkları malzemelerin yanına, duygularını dile getiren birer de mektup ekleyerek Van’a gönderdiler.