Ataşehir’deki Sokak Hayvanları Aşılanıyor…

15.6.2011

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan sahipsiz hayvanlara 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Çevre ve Orman Bakanlığı’nın çıkardığı Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde aşılama çalışması yapıyor. “AŞILARIM TAM” ismi verilen proje kapsamında Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ile gönüllü havyan severler ortak çalışıyor. İlçe sınırları içinde bulunan kedi ve köpeklere kuduz aşıları yapılıyor.
Proje kapsamında sokak hayvanlarında insanlara bulaşabilen dış ve iç parazit ilaçlamaları yapılarak, hasta ve yaralı olan sokak hayvanlarının tedavisi de gerçekleştiriliyor.

Ayrıca aşılanan hayvanların bulunduğu bölgelerde yaşayan çevre sakinleri, Ataşehir Belediyesi veteriner hekimleri tarafından konu ile ilgili bilgilendiriliyor. Her yıl periyodik olarak gerçekleştirilecek olan aşılama kampanyası ile Ataşehir’de aşıları yapılmamış sokak hayvanı kalmayacak.