Ataşehir’deki marketçilere geri dönüşüm uyarısı…

16.7.2010

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçedeki 200 metrekarenin üzerindeki market yöneticilerini Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümüne ilişkin yönetmelik hakkında bilgilendirdi.

Ataşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Nuhoğlu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ile Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya katıldı.

Ataşehir’de ticari faaliyet gösteren işletmelerin sorunlarına da hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Başkan Yardımcısı Zafer Nuhoğlu; “Ataşehir’in nüfusu 440 bin. Biz istiyoruz ki Ataşehirli, kendi ilçesindeki firmalardan alışveriş yapsın. Bunun için bizde firmalarımızın sorunlarının çözümü için elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Ambalaj atıklarının toplanması konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı’nın titiz davrandığını vurgulayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal’da; “Bu konuda yetki ilçe belediyelerine ait. Eğer ambalaj atıklarını lisansız firmalara ya da sokak toplayıcılarına veren market tespit edilirse ciddi cezaları var” dedi.

Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya ise marketlerin kaldırım işgallerine son vermesini istedi ve bu konuda belediye olarak duyarlı olduklarını söyledi. Toplantıya katılan market sahip ve yöneticileri de, Ataşehir Belediyesi’nin çevre ve denetim konusunda yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını vurguladı.