Ataşehir’deki Gıda Sektörü Hijyen Eğitiminde…

28.1.2011

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla ilçe sınırları içerisinde gıda sektöründe çalışan personel ile işletmecilerin tamamına yönelik düzenlediği “Bireysel Hijyen ve Gıda Güvenliği Eğitim Seminerleri”ne katılım yoğun oldu.



Açılışını Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yaptığı seminerin ilk gününe Ataşehir Belediyesi  başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile mahalle muhtarları da katıldı. 



Ataşehir esnafının sıkıntılarını bildiğini ve bu sıkıntıları esnafla birlikte çözmeye çalıştığını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi:
 


“Mahallemizdeki bakkal dururken, alışveriş merkezindeki marketten alışveriş yapmanın anlamı yok. Esnafımıza hepimiz destek olmalıyız. Yoksa esnaf kepenk kapatır. Bu da ekonomik krizi büyütür. Küçük esnafın yaşaması çok önemli. Esnafımızda birbirinden alışveriş yapmalı. Ayrıca Ataşehirlilerin sağlığını tehdit etmeyecek, güvenli ve hijyenik gıda satmalı. Çocuğumuz okuldaki kantinden öğlen karnını doyurmalı. Esnafımızla el ele sorunlarımız aşacağız. Ataşehir halkının yararlanması için her mahalleye kent meydanları yapacağım” 



Prof. Dr. Mustafa Tayar ise bu tür eğitimleri birçok ilçede verdiğini ancak en büyük katılımın Ataşehir’de geçekleştiğini, bunun da Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti.