Ataşehir’de Yaz Bir Başka Güzel

29.7.2015

Ataşehir’de yaz tatiline çıkan çocuklar boş vakitlerini Ataşehir Belediyesi’nin açmış olduğu ücretsiz yaz sanat okullarında değerlendiriyor.

Heykelden müziğe kadar pek çok eğitici kursun verildiği atölyelerde eğitim gören çocuklar hem keyifli bir yaz geçiriyor hem de öğrenmenin tadına varıyor.

07-15 yaş arası çocukların katıldığı Yaz Sanat Okullarının en renkli bölümü olan resim ve dans atölyelerinde ise el ve beden becerileri gelişiyor. Resim atölyelerinde çocukların kendi potansiyellerini keşfetmeleri ve hayal dünyalarını geliştirmeleri amaçlanıyor. Dans atölyelerinde ise farklı ritimleri duyması ve ritimlere uygun hareketlerle dans etmeyi öğrenmeleri amaçlanıyor.

Çocukların fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerini artırmak amacıyla bu yıl 29 Haziran’dan itibaren hizmet vermeye başlayan yaz sanat okullarında, uzman eğitmenler eşliğinde birbirinden eğlenceli aktivitelere katılan öğrenciler bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.

27 Temmuzda ikinci dönemi başlayan ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek Yaz Sanat Okullarında; Müzik, Heykel, Kâğıt Mozaik, Enstrüman Yapımı, Drama, Satranç, Becerikli Eller, İngilizce Oyun,  Satranç ve Farkındalık Eğitimi branşlarında atölye çalışmaları yapılıyor.