ATAŞEHİR’DE SPOR HİÇ BİTMEZ

15.10.2018

Yaz Spor Okulları programını geçtiğimiz haftalarda tamamlayarak futboldan basketbola, yüzmeden tenise, tekvandodan jimnastiğe kadar farklı branşlarda çok sayıda çocuğa spor yapma imkânı sunan Ataşehir Belediyesi, ilçede sporun yaz kış ara verilmeden sürdürülmesi için çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. 6 spor dalında eğitimlerin verildiği Kış Spor Okulları 13 Ekim’de başladı.

Geçtiğimiz yaz döneminde 3 bin 455 çocuğa ücretsiz yaz spor okulu hizmeti veren okul spor salonları, kış döneminde de kış spor okulu olarak kapılarını binlerce çocuğa açtı.

Kayışdağı Celal Yardımcı Spor Salonu’nda basketbol, voleybol, tekvando, jimnastik, TEB Ataşehir Anadolu Lisesi ile K.Bakkalköy Dilek Sabancı Lisesi’nde tenis, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu ve Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’nda ise kick boks branşlarında eğitimler, alanında uzman antrenör ve beden eğitimi öğretmeleri eşliğinde verilmeye başlandı.

Her yıl çocukların zamanlarını spor yaparak kullanmaları için hazırlan Kış ve Yaz Spor Okulları’nda binlerce çocuk zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayarak sosyalleşme imkanı buluyor.

Boş zamanlarını daha kaliteli değerlendiren çocuklar, hem sağlıkla büyüyor hem de kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor.

Ailelerin spor okullarını tercih etmelerinin en önemli nedenleri arasında sağlıklı koşullar, sağlanan güven ortamı ve sosyal kazanım becerileri yer alıyor. Bunun yanı sıra çocuklar üzerinde gözlemlenen olumlu yöndeki davranış değişimleri de ailelerin ilgi göstermesinin sebepleri arasında.