Ataşehir’de Necmettin Erbakan Parkı açıldı

15.3.2014

Daha önce Bülent Ecevit, Deniz Gezmiş ve Nazım Hikmet’in isimlerini Ataşehir’deki yeni yapılan parklara vererek bu isimlerin ölümsüzleşmesine katkıda bulunan Ataşehir Belediyesi, Ferhatpaşa Mahallesi’nde yeni yaptığı bir parka da eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini verdi.



Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nın açılış kurdelesini; Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Necmettin Erbakan’ın yeğeni ve CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Sabri Erbakan, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Numan Yüksel birlikte kesti. Park açılışına katılan binlerce vatandaş, birlikteliğin fotoğrafını göstererek parkın açılışını coşkuyla kutladı.



Ferhatpaşa Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların, yeni yapılan bu parka Necmettin Erbakan isminin verilmesi için yoğun talep gösterdiğini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bizim insanlar arasında ayrım yapmak gibi bir fikrimiz hiç olmadı. Daha önce Deniz Gezmiş ve Nazım Hikmet’in isimlerini birer parka vererek onları hiç unutmayacağımızı gösterdik. Şimdi de vatandaşlarımız talep etti, biz de bu talebi yerine getirdik. Eski Başbakanımız değerli Necmettin Erbakan’ın ismini bu parka vererek biz tüm vatandaşlarımızı kucakladığımızı gösteriyoruz” dedi.



CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, park açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ataşehirliler, İstanbullular burada büyük bir mutluluk görüyorum. Bugün burada bütün partilerden yurttaşlarla birlikteyiz. Battal Başkan’ın ahtı vefasını, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Sevil Kılıçdaroğlu’nun ahtı vefasını görmek gerekiyor. Battal Başkan arkasında Büyükşehir desteği olmadan birçok hizmet verdi. İmar sorunlarınızı da inşallah 30 Mart’tan sonra Büyükşehir’i kazandığımızda çok kısa bir sürede çözeceğiz." 



Vatandaşlardan 30 Mart’ta sandıklara sahip çıkma sözü alan Sarıgül, başı açık olan da kardeşimiz, başı kapalı olan da. Cami de bizim Cemevi de. Ramazan da bizim, Muharrem de bizim” diye seslendi.







Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nın açılışı sonrası Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Sağlık ve Gençlik Merkezi’nin açılışı da gerçekleştirildi. Selvi Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül, Battal İlgezdi ve Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Merkezi’nin açılış kurdelesini birlikte kestiler ve sonrasında sağlık merkezini gezdiler.