ATAŞEHİR’DE KIŞ MESAİSİ

11.1.2017

Tüm yurtta etkili olan zorlu kış şartları Ataşehir’de de hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Ataşehir Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu, ulaşım başta olmak üzere yaşanan sıkıntıları en hafife indirmek için ekipleri ve araçlarıyla 24 saat görev yapıyor. Çalışmalarını araç trafiğinin ana noktalarında ve caddelerde yoğunlaştıran karla mücadele ekipleri, cami ve hastane önleri ve girişlerine ise öncelik tanıyor. Özellikle cenaze işlemlerinin aksamaması için, bu işlemlerin gerçekleştiği, ara noktalarda kalan ibadethane önlerinde acil kar temizleme işlemleri yürütülüyor.

Belediye’nin sağlık ekipleri ise, yağış nedeni ile evlerinden sağlık merkezlerine ulaşamayan hasta vatandaşların nakil işlemlerini gerçekleştirirken, engelli bireyler için rutin bir uygulama olan ve randevulu çalışan “engelsiz taksi” lerini ilçede gezici hale getirdi.

Ulaşımı rahatlatmak içinse bir diğer uygulama Belediye araçlarının sefere çıkması oldu. Bostancı ve Kozyatağı Metro çıkışları ile Göztepe Köprüsü Otobüs Durağı’ndan hareket eden Belediye araçları vatandaşların mahallelerdeki ana noktalara erişimini sağladı.

Belediye’nin Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de, sokak hayvanlarını yemleme faaliyeti ve gönüllülere mama dağıtımına devam ederken,  vatandaşların Ataşehir’de yaptığı kulübe ve barınma yerleri de yine Belediye’nin veteriner hekimleri tarafından kontrol edilerek, yiyeceksiz ya da yaralı sokak hayvanları tespit ediliyor. 

Haber videosunu izlemek için lütfen burayı tıklayınız!