Ataşehir’de İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı

11.3.2010

Ataşehir Belediye Başkanlığı, İş-Kur, Ataşehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Sanayici ve İşadamları Derneği arasında imzalanan protokolle Ataşehir'deki işsizlik sorununa çözüm aranacak.

Ataşehir'de düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türkiye'nin önünde bulunan sorunlardan birinin işsizlik olduğunu belirterek, ülke genelindeki işsizliğin Ataşehir'de daha büyük boyutlarda hissedildiğini söyledi. Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İş-Kur'un işsizlikle mücadele için yaptığı çalışmaları takdirle izlediğini belirterek, imzalanan protokolle ilçedeki işsizlik sorununu başta İş-Kur olmak üzere ilgili tüm kurumlarla işbirliği ile çözümlenmesi için çalışacağını vurguladı. Başkan Battal İlgezdi, “Ataşehir'de çalışan işadamları ile el ele verip ilçedeki işsizlik sorununu çözeceğimize inanıyorum. Tüm işadamlarını işsizlikle ortak mücadele için el ele vermeye çağırıyorum” dedi.

Protokol imza töreninde konuşan İş-Kur İstanbul Müdürü Muammer Coşkun da ülkedeki işsizlik sorununu mesleki eğitim projesi ile aşmaya çalıştıklarını belirtti. Coşkun, işsizliğin temelinde mesleksizlik ve eğitimsizlik olduğuna dikkat çekti ve bu sorunun çözümü için eğitim-istihdam ilişkisinin çok önemli olduğunu ifade etti. Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ise bu protokol ile başlayacak olan çalışmanın önemli olduğunu belirterek, “Elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi.

 

15 yaşından büyük olan herkesi kapsayan ve çeşitli mesleki eğitim kurslarının ücretsiz olarak açılmasına olanak sağlayacak projenin imza törenine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İş-Kur İstanbul Müdürü Muammer Coşkun, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Ataşehir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Cemil Pekkıyıcı, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan ile Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi ve Halkla İlişkiler Müdürü Ercan Gül katıldı.