Ataşehir’de Geri Dönüşüm Kumbaraları

18.9.2010

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bir yandan Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor kampanyasını yürütürken, bir yandan da belli noktalara geri dönüşüm kumbaraları yerleştiriyor. Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Ataşehir Ayrı Topluyor, Geleceğini Kazanıyor” sloganıyla yürütülen geri dönüşüm projesi kapsamında ilçe genelinde 30 tane geri dönüşüm kumbarası yerleştiriliyor. Böylece mevcut olan kumbara sayısı 25’den 55’e çıkarılmış olacak.

Yeni kumbaralar İçerenköy, Örnek , Atatürk, Mimar Sinan, Ferhatpaşa, İnönü , Yenişehir, Mustafa Kemal, Kayışdağı, Küçükbakkalköy , Yenisahra Yeni Çamlıca, Mevlana ,Fetih Esatpaşa mahalleleri ile Batı Ataşehir’de belirlenen notlara yerleştiriliyor. Kumbaraların içindeki ambalaj atıkları yoğun olan bölgelerde sık sık, yoğunluğun az olduğu bölgelerde ise haftada en az 1 kere ambalaj atığı toplama aracı tarafından toplanacak.