Ataşehir’de dolu dolu Ramazan geceleri yaşandı

15.7.2015

Ataşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolasıyla hazırlanan ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören; açık hava iftar sofraları ve Ramazan eğlenceleri, Ataşehir'deki Ramazan gecelerinin adeta bir şenlik havasında geçmesini sağladı.

Ramazan ayının eski Ramazanlara yakışır bir atmosfer içinde geçmesi için kapsamlı bir etkinlik programı hazırlayan Ataşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinliklerinde; 16 mahallede kurulan açık hava iftar sofralarında hep birlikte oruçlar açıldı, ardından Direklerarası Ramazan Şenliklerinde geleneksel Ramazan eğlenceleri yaşandı. Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan açık hava iftar sofralarının sonuncusu Yenişehir Mahallesi'nde düzenlendi.

Nur Yoldaş, Kartal Kaan, Ozan Çoşkun, Gözde Kırgız ve Çağrı Mengüç tarafından sahnelenen Direklerarası Ramazan Şenlikleri kapsamında, geleneksel Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezleri; Kavuklu Pişekâr atışması, Meddah Oyunu, Kanto Gösterisi ve Fasıl Heyetinin yanında Ramazan skeçleri ile müzik dinletileri yer aldı.

Ayrıca Ramazan ayı boyunca 3 akşam açıkhava sinema gösterimi oldu. Sinema gösterimi öncesi sinemaseverlere, şerbet ve dondurma dağıtıldı.

Ramazan ayında çocuklar için de eğlence programı hazırlayan Ataşehir Belediyesi tarafından Düştepe Oyun Müzesi’nin bahçesi Ramazan eğlencelerine ev sahipliği yaptı.

Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklerin yapıldığı Düştepe Oyun Müzesi'nin Bahçesinde; Ebru Cündübeyoğlu ve Levent Üzümcü, “Bir Varmış Bir Yokmuş” isimli masal dinletilerinde Ataşehirli çocuklarla buluştu.

Çocuklar için birlikte oyun oynayabilecekleri misket, topaç ve seksek turnuvaları düzenlendi.

Geleneksel Türk Sahne Sanatları etkinlikleri kapsamında toplam 9 gün; Gölge Oyunu Atölyesi, Karagöz ve Hacivat gösterileri ile İbiş’in Maceraları isimli oyunlar sahnelendi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında ayrıca Belgin Kırıcı ile Ebru Atölyeleri düzenlendi.