Ataşehir’de Depreme Ne Kadar Hazırız?

6.10.2011




Deprem ve doğal afetlerle ilgili çeşitli çalışmalar yürüten Ataşehir Belediyesi, “Güvenli Yaşam Kültürü Etkinliği”ne destek veriyor. Ataşehir Belediyesi, AHDER (Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği) ve Batı Ataşehir Lions Kulübü işbirliği ile düzenlenecek “Güvenli Yaşam Kültürü Etkinliği”, insanları karşılaşacakları afetlere karşı bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

09 Ekim 2011 Pazar günü saat 11:30’da Palladium AVM’de yapılacak etkinlikle; deprem gibi doğal afetler öncesinde ve sonrasında yapılması gereken, özellikle ülkemizde eksikliğini hissettiğimiz çalışmalar konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması sağlanacak.


Etkinlikte katılımcılara, deprem güvenliğine yönelik hazırlanan kitapçıklar da dağıtılacak ve bu yolla özellikle Güvenli Yaşam Kültürü’nün küçük yaşlardan itibaren oluşturulmasına çalışılacak.

Kurucuları arasında Prof. Dr. Ahmet Mete IŞIKARA’nın da bulunduğu AHDER (Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği), afet bilincinin ve eğitiminin özellikle okul çağı çocukları başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerine verilmesi, yol ve yöntemlerin araştırılıp geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yapmaktadır.

Ataşehir Belediyesi, AHDER ve Batı Ataşehir Lions Kulübü işbirliği ile hazırlanan bu etkinlik eğitim ve öğretim yılı boyunca ilk ve orta öğretim kurumlarını içine alacak şekilde sürdürülecektir.