Ataşehir’de Çevre Bilinci Yayılıyor

21.12.2009

350 kilo atık pil toplandı, 800 konut bitkisel atık yağlarını belediyenin dağıttığı 5 litrelik bidonlarda toplayıp görevlilere teslim etti. 
  
Ataşehir Belediye Başkanlığı, çevre bilinci oluşturmak için öğrenci ve öğretmenlere yönelik eğitim seminerlerini sürdürüyor. Çevreye duyarlı bir kent için yeni projeler hayata geçiren Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce, Dr. Nurettin Erk Perihan Erk Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerine yönelik geri dönüşümün öneminin anlatıldığı eğitim semineri gerçekleştirildi.

 

 

Seminerde, ÇEVKO Yerel Yönetim Bölge Yöneticisi Hakan Karagöz “Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü”, Exitcom Çevre Mühendisi Seda Angın “Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü”, Ezicibioelektrik yetkilisi Ahmet Oğuz Toraman “Bitkisel Atık Yağların Geri Dönüşümü”, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Teknik Danışmanı Savaş Arna da “Atık pillerin geri dönüşümü” konusunda bilgi verip çalışmalarını anlattı.

 

 

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre; atıkların toplanması ve geri dönüşümün sağlanması için çalışmaların başladığı tarihten bu güne kadar Ataşehir'de bitkisel atık yağlarla ilgili bin 800 konut ziyaret edilip bilgilendirildi. Bu konutlara bitkisel atık yağların konması için 5 litrelik bidonlar dağıtıldı. Ambalaj atıklarına ilişkin de 15 bin konut ziyaret edilerek bilgilendirildi. İşyerlerine broşür ve ambalaj atıkları için poşet dağıtıldı. Atık pillere ilişkin çalışmalarda da 100 küçük, 30 büyük pil kutusu dağıtan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ataşehir'de 350 kilo atık pil topladı