ATAŞEHİR’DE 8 MART KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİKLER YAPILDI

8.3.2019

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Ataşehir Belediyesi’nde eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı “Emeğin Rengi” isimli resim sergisinin açılışı Cemal Süreya Sergi Salonu’nda yapıldı.

Ev hanımlarını sanatla buluşturan ve kadınların yoğun emekleriyle ortaya çıkan çalışmaların oluşturduğu serginin açılışını Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz yaptı. Açılışa Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Ataşehir Belediyesi Ana Renkler Projesi kursiyerleri ile vatandaşlar katıldı.

“Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında “Ana Renkler” ismiyle 2010 yılında başlayan sanat projesi, başladığı günden bu yana pek çok sayıda kadına ulaşmayı başardı. Projenin amacı kadınları sosyal yaşama dâhil ederek kendilerini sanatla ifade etme yolunu açmak.

Şimdiye kadar Ana Renkler Projesi kapsamında 16 sergi yapılırken, Emeğin Rengi sergisinde 145 Ataşehirli kadının yıl boyunca yaptıkları 201 tablo sergilendi.

Eğitmen Serpil Gündoğdu Yeşilırmak, eğitimlerde yağlı boya ağırlıklı olarak natürmort, manzara, çiçek ve insan figürleri çalışmaları yaptıklarını belirterek şunları ifade etti; “Sanat kurslarımızda aslında 7’den 70’e herkesin resim yapabileceğini göstermek istiyoruz. Kursiyerlerimiz arasında hiç eline fırça almamış, dokunmamış kişiler var. Bazı kursiyerlerimiz ise yetenekli. Onlar da yeteneklerini burada keşfetme imkânına sahip oluyor. Tüm öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

“Emeği Rengi” resim sergisi, 17 Mart 2019 tarihine kadar Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Sergi Salonu’nda ziyaretçilere açık olacak.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen bir diğer etkinlikse “Bir Kadın Uyanıyor” isimli tiyatro oyunu oldu. Oyun, Düşevi Oyuncuları tarafından Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Sevilay Saral’ın yaşanmış bir hikâyeden yola çıkarak yazdığı, Aysel Yıldırım’ın yönettiği ve Ferda Kaynar’ın oynadığı oyun; bir kadının evliliği sürecinde, kocası ile yaşadıkları değişimi ve başından geçen tatsız olayları anlatıyor.

Oyun sonrasında Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, oyunculara Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan özel bir kitap hediye etti.