ATAŞEHİR’DE 23 NİSAN’DA HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİNDİ

23.4.2019

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Ataşehir’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan 23 Nisan coşkusu düzenlenen etkinliklerle artarak devam etti.

Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Deniz Gezmiş Parkı’nda gerçekleştirilen çocuk festivalinde birbirinden farklı, eğitici ve eğlenceli atölyeler yapıldı.

23 Nisan Çocuk Festivali’ne katılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıl dönümüne ulaşmanın ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bu vesile ile hayatlarımızın anlamı olan çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Çocuklar 23 Nisan Festivali’nde doyasıya eğlendi

Çocuk Bayramı etkinliklerinde sahneyi ilk olarak Ataşehir Gençlik ve Çocuk Halk Dansları Topluluğu “Bahar Dansı” ismini verdikleri gösterisiyle açtı.

Programda Karadeniz’in horon dansıyla Ataşehirli çocukları ve ailelerini coşturan topluluk izleyenlere unutulmaz bir gösteri sundu.

Tekden Koleji’nin katkılarıyla Ataşehir’e gelen Çin Halk Dansları Topluğu gösterileriyle bayrama büyük bir renk ve coşku kattı.

Sonrasında ise sahneyi Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında çocukların müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla oluşturduğu “Ataşehir Çocuk Korosu” aldı.

Festivalde çocuklar; tohum atölyesinden pilates atölyesine, resim atölyesinden biblo yapımı atölyesine, çocuk hakları atölyesinden satranç atölyesine, izcilik atölyesinden drama atölyesine kadar birçok atölye çalışmasına katılarak hem öğrendiler hem de aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçirdiler.

Tohum atölyesinde çocuklar toprağa dokunarak tohum ekimi gerçekleştirirken, çocuk pilatesi atölyesinde; çocuklar oyunla birlikte kendi bedenleri ve vücut işleyişleri konusunda farkındalık kazandılar. Çocuk hakları atölyesinde ise çocuklar uzman ve psikologlar ile temel haklarını öğrenerek bilinçlendiler.

Gençlerin ve çocukların ruhsal ve bedensel mutluluğa ulaşmaları için doğanın iyileştirici gücünün kullanıldığı izcilik atölyesinde ise izcilik ile ilgili temel bilgiler paylaşıldı. Çocukların bedensel ve zihinsel; problem çözme, empati, sözel, sözsüz ifade becerilerini geliştirmeye yönelik düzenlenen drama atölyesinde de bir çok farklı çalışma yapıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği ile gerçekleştirilen empati atölyesinde engelli çocukların gündelik hayatlarında yaşadıkları zorlukları ve sorunları gözlemleyerek farkındalık oluşturacak atölye çalışmaları düzenlendi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ataşehir Şubesi ile çocuklara yüz boyamadan, balon oyunlarına kadar birçok aktivite çalışması yapıldı. Vatan Okulları ile de kumaş çanta yapımı gerçekleştirildi.